null Pohjois-Korea kutsui paavin vierailulle

Paavi Franciscus vieraili syyskuussa Latviassa ja Virossa. Nyt kutsu käy hieman eksoottisempaan paikkaan.

Paavi Franciscus vieraili syyskuussa Latviassa ja Virossa. Nyt kutsu käy hieman eksoottisempaan paikkaan.

Ajankohtaista

Pohjois-Korea kutsui paavin vierailulle

Yksikään paavi ei ole aiemmin vieraillut suljetussa diktatuurissa.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on kutsunut Vatikaani-valtion päämiehen, roomalaiskatolisen kirkon paavin Franciscuksen valtiovierailulle maan pääkaupunkiin Pjongjangiin.

Kutsun paaville välittää Vatikaanin valtiovierailulle ensi viikolla saapuva Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in, kertoo Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Yksikään paavi ei ole koskaan aiemmin vieraillut vuonna 1948 itsenäistyneessä Pohjois-Koreassa, eikä Vatikaanilla ja Pohjois-Korealla ole virallisia diplomaattisuhteita. Etelä-Korean presidentin tiedottajan mukaan Kim Jong-un on erittäin halukas tapaamaan paavin, mikäli hän suostuu vierailuun Pjongjangissa.

Aiemmin kuluvana vuonna Kim Jong-un on tavannut Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin. Kristittyjen vainoja monitoroivan Open Doors -järjestön mukaan Pohjois-Korea on maailman eniten kristittyjä vainoava valtio.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Paavi Franciscus ja suurimaami Ahmed el-Tayeb allekirjoittivat Abu Dhabissa yhteisen julistuksen rauhasta ja tuomitsivat Jumalan nimissä tehdyn terrorismin

Ajankohtaista

Paavi Franciscus oli ensimmäinen katolisen kirkon johtaja, joka vieraili Arabian niemimaalla. Hän piti Arabiemiraateissa ulkoilmamessun, johon osallistui 170 000 – 180 000 ihmistä.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.