null Teksasilaispappi: Trumpilla Jumalan valtuutus "hoitaa Kim Jong-un"

Presidentti Donald Trump ja pastori Robert Jeffries tapasivat heinäkuussa Washingtonin Freedom Rallyssa.

Presidentti Donald Trump ja pastori Robert Jeffries tapasivat heinäkuussa Washingtonin Freedom Rallyssa.

Ajankohtaista

Teksasilaispappi: Trumpilla Jumalan valtuutus "hoitaa Kim Jong-un"

Pastori Robert Jeffress on teksasilaispappi, joka on yksi presidentti Donald Trumpin hengellisistä neuvonantajista.

Presidentti Donald Trumpin hengellisiin neuvonantajiin lukeutuva pastori Robert Jeffress antoi lausunnon, jonka mukaan Trumpilla on Jumalan antama valtuutus hoidella Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un. Jeffresin kommentista kertoivat muun muassa The Hill, Newsweek, Religion News Service ja Washinton Post.

Jeffress antoi lausunnon tukeakseen Trumpia, kun tämä uhkasi Pohjois-Koreaa "tulella ja raivolla, jollaista maailma ei ole koskaan nähnyt". Presidentin kiivasta kommenttia kritisoivat sekä demokraatit että muutamat rebublikaanit.

Pastori Jeffress vetosi Raamatun Roomalaiskirjeen 13. lukuun, jossa puhutaan kuuliaisuudesta esivaltaa kohtaan.

Pastori Jeffress vetosi Raamatun Roomalaiskirjeen 13. lukuun, jossa puhutaan kuuliaisuudesta esivaltaa kohtaan ja siitä, ettei esivalta turhaan miekkaa kanna. Jeffressin mukaan Raamatun sana on hyvin selvä. Hänen mielestään Jumala antaa johtajille täyden vallan tehdä kaikki, mitä tarvitaan, sota mukaan lukien, pysäyttääkseen pahantekijät. "Pohjois-Korean tapauksessa Jumala on antanut Trumpille auktoriteetin hoitaa Kim Jong-un", Jeffreis totesi.

Jeffress on yksi konservatiivisista evankelikaaleista, joilla on läheinen yhteys presidenttiin. Religion News kertoi heinäkuussa yli 20 evankelikaalisen johtajan vierailusta presidentin luona. Yksi heistä, Southern Evancelical Seminaryn johtaja Richard Land kertoi, että heillä on "ennennäkemätön pääsy presidentin luo" keskustelemaan ja vaihtamaan mielipiteitä. Muilla uskonnollisilla johtajilla ei ole vastaavaa mahdollisuutta.

Robert Jeffries johtaa 12 000 hengen First Babtist Church -seurakuntaa Dallasissa Teksasissa. Hänellä on televisio-ohjelma Pathway to Victory eli tie voittoon, jota esitetään 1200 televisioasemalla Yhdysvalloissa ja 28 maassa. Jeffries myös saarnasi yksityisessä jumalanpalveluksessa St. Johns Episcopal -kirkossa Washingtonissa Trumpin virkaanasettujaispäivänä 20.1.2017. Trump osallistui jumalanpalvelukseen.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ei näytä Trumpin uhkailuista eikä YK:n pakotteista piittaavan. Kenraali Kim Rak-gyom kuvaili maan televisiossa suunnitelmaa, jolla Pohjois-Korean iskisi ohjuksilla Yhdysvaltain tukikohtaan Guamilla.

Jaa tämä artikkeli: