null Pyhäkoulua voi käydä pop up -pisteellä tai kirjeitse kotona

Lastenohjaaja Vilma Merta suunnittelee Paavalinkirkolle uutta pyhäkouluryhmää. 

Lastenohjaaja Vilma Merta suunnittelee Paavalinkirkolle uutta pyhäkouluryhmää. 

Ajankohtaista Hengellisyys

Pyhäkoulua voi käydä pop up -pisteellä tai kirjeitse kotona

Pyhäkoulussa lapsi saa ihmetellä ja pohtia uskonasioita.

Pyhäkoulu on yhdessäoloa ja siellä saa uusia ystäviä, Paavalin seurakunnassa lastenohjaajana työskentelevä Vilma ­Merta kertoo.

Pyhäkoulu on myös paikka, jossa lapsi voi ihmetellä ja pohtia uskonasioita.

– Lapset ovat uteliaita ja he kyselevät. On hyvä antaa sille tilaa, Merta sanoo.

Vuodenvaihteeseen asti Paavalin seurakunnassa toimi pop up -pyhäkoulu, johon pääsi mukaan keskiviikkoisin ennen iltamessua järjestetyn ruokailun yhteydessä.

Lapset saattoivat tulla ruokailuun yhdessä vanhempien kanssa ja pistäytyä samalla pyhäkoulun toimintapisteellä. Pyhäkouluhetkiin kuului laulua, rukousta, askartelua, leikkiä ja pyhän äärelle pysähtymistä.

Paavalin seurakunnan pyhäkoulu hakee nyt uutta muotoa. Pop up -pyhäkoulutoiminta jatkuu koronatilanteen hellittäessä, mutta tavoitteena on aloittaa jossain vaiheessa kokonaan uusi pyhäkouluryhmä. Alueen asukkailta kerätäänkin nyt ideoita ja toiveita, jotka voivat koskea vaikkapa pyhäkoulun ajankohtaa, teemoja tai toteutustapaa.

– Toivon, että alueen asukkaat laittaisivat meille rohkeasti ideoita. Kuulemme mielellämme perheiden toiveita, Merta sanoo.

Pakilan seurakunnassa lapset voivat käydä pyhä­koulua kirjeitse. Kirjepyhäkoulun posti lähetetään koteihin yksitoista kertaa vuodessa. Kirje postitetaan lapsen nimellä, ja osoitelapussa lukee pienen pyhäkoululaisen nimi tikkukirjaimin.

– Olen kuullut, että jotkut lapset ovat oppineet lukemaan oman nimensä kirjepyhäkoulun kuoresta, lastenohjaaja Heli Sjöberg Pakilan seurakunnasta kertoo.

Kolmivuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille suunnatusta kirjeestä löytyy värityskuva, ainakin yksi askartelutehtävä, lasten virsiä, Raamatun kertomus sekä aikuisille tietoa kirjeen teemasta.

Sjöberg tietää, että lapsiperheiden elämä on hektistä. Pyhäkoulukirjeen äärelle voi kuitenkin rauhoittua vaikka pienissä pätkissä. Sjöberg haluaa kirjeen tarjoavan lapselle ja vanhemmalle iloisen ja hyvän hetken. Hän laittaa kirjeisiin myös vinkkejä, miten voi auttaa toista, esimerkiksi kaveria tai sisarusta.

– Toivon kirjeiden auttavan löytämään iloa, jota maailmassa on oikeasti tosi paljon, Sjöberg sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.