”Kun puhutaan tämän alueen historiasta, puhutaan yleensä keisariajasta, ei keskiajasta” – Pyhän Laurin kirkon kesäopas Joonas Kananen johdattelee vierailijoita Vantaan historiaan
Pyhän Laurin kirkosta löytyy kerrostumia monelta aikakaudelta, kirkon uusi kesäopas vinkkaa.
Pyhän Laurin kirkon kesäopas Joonas Kananen, 27, miten keksit hakea juuri tätä kesätyöpaikkaa?
− Olen opiskellut yleistä historiaa Turun yliopistossa, ja minulla on jo jonkin verran kokemusta oppaan työstä. Olen ollut aiemmin oppaana Kouvolassa Verlan tehdasmuseossa ja Urajärven kartanomuseossa. En ole aiemmin opastanut kirkossa. Pyhän Laurin kirkko on kiinnostava kohde.
Mitä odotat kesätyöltä?
− Odotan rauhoittavaa kesää kivassa ympäristössä ja monenlaisten ihmisten keskustelevaa ja vapaamuotoista kohtaamista.
− Koska kyseessä on kirkko, ihmiset tulevat tänne monenlaisista syistä: jotkut tulevat hiljentymään, toiset haluavat katsella rauhassa.
Vinkkaa lukijoillemme, mikä Pyhän Laurin kirkossa on kiinnostavaa?
− Pyhän Laurin kirkko antaa tavallisuudesta poikkeavan tulokulman pääkaupunkiseudun ja Helsingin pitäjän historiaan. Kun puhutaan tämän alueen historiasta, puhutaan yleensä keisariajasta (1809−1917), ei keskiajasta. Pyhän Laurin kirkko on tämän seudun vanhin säilynyt rakennus.
− Kirkossa on kerrostumia monelta aikakaudelta. Keskiaikaisen kirkon vierestä löytyy vuonna 2010 valmistunut kappeli, ja ympärillä on vanhaa kirkkomaata. Kirkosta löytyy eri aikakausien arkkitehtuuriratkaisuja ja kirkkotaidetta.
Pyhän Laurin kirkko on auki ma klo 12−18 ja ti−pe 11−18. Kirkon opas on paikalla kirkon aukioloaikojen mukaan. Ryhmäopastukset voi varata oppaalta numerosta 050 466 4202.
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee
Kesätyöpaikkana kirkonkylän keidas – ”Mietin mikä olisi arvojeni mukainen työpaikka ja päädyin KirkkoRekryyn”
AjankohtaistaRiia Ryymin on tutustunut keskiaikaiseen kirkkorakentamiseen.