null Johanna Hervonto kertoo kävijöille Espoon tuomiokirkon historiasta – 266 Tiekirkkoa on valmiina kävijöihin

Johanna Hervonto on käynyt Espoon tuomiokirkossa pienestä asti, ja hänet on konfirmoitukin siellä.

Johanna Hervonto on käynyt Espoon tuomiokirkossa pienestä asti, ja hänet on konfirmoitukin siellä.

Ajankohtaista

Johanna Hervonto kertoo kävijöille Espoon tuomiokirkon historiasta – 266 Tiekirkkoa on valmiina kävijöihin

Espoon tuomiokirkossa kiinnostavat erityisesti maalaukset.

Toimit tiekirkko-oppaana Espoon tuomiokirkossa, Johanna Hervonto. Mitä työhösi kuuluu?

Keskustelen kirkossa kävijöiden kanssa ja opastan heitä. Kerron kiinnostuneille kirkosta ja sen historiasta sekä avustan suntiota, esimerkiksi laitan virsinumeroita tauluille.

Tuomiokirkolla on ikää yli 500 vuotta. Kiinnostaako paikan historia vierailijoita?

Kyllä kiinnostaa. Suurta osaa kävijöistä kiinnostavat kirkon tapahtumat vuosisatojen varrelta sekä erityisesti seiniltä löytyvät maalaukset. Osa haluaa tulla vain hiljentymään.

Kannattaako poiketa kesämatkalla kirkossa?

Ehdottomasti, koska ympäri Suomea on monia kauniita ja mielenkiintoisia kirkkoja. Niistä voi oppia paljon maamme historiaa tai mennä sisään vaikka hetkeksi rauhoittumaan.

Mitä Espoon tuomiokirkko merkitsee sinulle?

Tämä on kotikirkkoni, joten olen käynyt täällä pienestä pitäen joulukirkossa ja muissa toimituksissa. Minut konfirmoitiin täällä ja olen osallistunut monien muidenkin konfirmaatioihin.

Mikä on sinun suosikkikirkkosi?

En osaa oikein sanoa. Berliinin tuomiokirkko on kyllä hieno. Tietenkin Espoon tuomiokirkko jo pelkästään siksi, että tämä on niin tuttu paikka.

Kesätyösi kirkossa päättyy juhannusviikolla. Miten kesäsi jatkuu?

Juhannukseksi lähden mökille ja sen jälkeen riparille isoseksi. Ruisrockiin ollaan kaverin kanssa menossa ja Tampereelle kaveriporukalla. Syksyn ylioppilaskirjoituksiinkin pitäisi lukea.

Tiekirkot houkuttelevat kesäkulkijoita

Tiekirkot Hangosta Utsjoelle ovat avanneet ovensa kesäksi matkailijoiden iloksi. Niihin voi pysähtyä tauolla kesäkuusta koulujen alkuun asti. Aukioloajat vaihtelevat kirkoittain.

Kaikki Tiekirkot on koottu tiekirkot.fi-verkkopalveluun. Sivuston kartta ja reittihaku neuvovat tarkan sijainnin ja ajo-ohjeet perille. Verkkosivulta löytyvät myös kirkkojen aukioloajat sekä paljon muuta, kuten luettelo kirkoista, joissa on vaivaisukko.

Tiekirkkoihin opastavat myös teiden varsilla olevat tiekirkko-kyltit.

Tänä vuonna monissa paikoissa muistellaan sadan vuoden takaisia tapahtumia erilaisten Muistovuosi 1918 -tilaisuuksien merkeissä. Monilta kirkkopihoilta saattaa löytyä myös vuoteen 1918 liittyviä hautoja ja muistomerkkejä.

Espoossa Tiekirkkoja ovat Espoon tuomiokirkko, Tapiolan kirkko ja Otaniemen kappeli, Helsingissä Kallion kirkko ja Vantaalla Pyhän Laurin kirkko.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.