null Vantaalaiset innostuivat antamaan lahjoja vähävaraisille – Rakenna joulupuu -keräykseen annettiin yli puolet enemmän lahjoituksia kuin edellisvuonna

Ajankohtaista

Vantaalaiset innostuivat antamaan lahjoja vähävaraisille – Rakenna joulupuu -keräykseen annettiin yli puolet enemmän lahjoituksia kuin edellisvuonna

Myös Espoon ja Helsingin seurakuntien kautta annettiin runsaasti lahjoituksia vähävaraisille.

Vantaalaiset innostuivat antamaan koronavuoden jouluna tavanomaista enemmän lahjoja vähävaraisille kirkon Rakenna joulupuu -keräyksessä. Ihmiset lahjoittivat seurakuntien kautta muun muassa lahjakortteja ja leluja vähävaraisille.

Vantaalla keräyksen kautta annettiin tänä vuonna 1 084 lahjaa, kun edellisvuonna määrä oli 460. Lahjoista 517 oli ruokalahjakortteja, 158 elämyslahjakortteja ja 315 kukkalähetyksiä vanhuksille.

Hakunilan seurakunnan diakoni Kati Pyykkö kertoo seurakuntien tiedotteessa, että Hakunilassa lahjoitettiin tänä vuonna etenkin elämyslahjakortteja, joilla vähävarainen perhe pääsee esimerkiksi seikkailupuistoon, elokuvateatteriin tai kylpylään.

Seurakuntien diakoniatyöntekijät toimittivat lahjat perille.

– Ihmiset ovat ilahtuneet kyyneliin asti, Pyykkö sanoo.

Rakenna joulupuu -keräys järjestetään jouluisin lähes kaikissa pääkaupunkiseudun seurakunnissa. Espoon ja Helsingin seurakunnat eivät ole vielä koonneet yhteen tietoja keräyksestä, mutta yksittäisissä seurakunnissa lahjoituksia kertyi hyvin.

Espoolaisen Olarin seurakunnan kautta keräykseen lahjoitettiin ennätysmäärä lahjakortteja, yhteensä 5 285 euron arvosta. Espoonlahden seurakunnassa lahjakortteja jaettiin 9 945 euron arvosta.

Myös Mannerheimin lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen risti lahjoittivat Espoon seurakuntien kautta 439 lahjakorttia lapsiperheille. Kukin lahjakortti oli 50 euron arvoinen.

Helsingissä Kannelmäen seurakunnan kautta lahjoitettiin 5 720 euron edestä ruokalahjakortteja ja henkilöautollinen ruokatuotteita. Osa lahjoituksista tuli Rakenna joulupuu -keräyksen kautta, osa paikallisen K-Market Iso-Kapan lahjoituksina ja osa Kotimaanavun ja Mannerheimin lastensuojeluliiton kautta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.