null Kymmenet kirkon työntekijät auttavat Helsinkiä ja Vantaata koronajäljityksessä – joukossa on diakoniatyöntekijöitä, pappeja, suntioita ja nuorisotyönohjaajia

Ajankohtaista

Kymmenet kirkon työntekijät auttavat Helsinkiä ja Vantaata koronajäljityksessä – joukossa on diakoniatyöntekijöitä, pappeja, suntioita ja nuorisotyönohjaajia

Kaksikymmentäyhdeksän Helsingin ja viisi Vantaan seurakuntien työntekijää auttaa viranomaisia koronavirukselle altistuneiden ihmisten tavoittamisessa.

Kirkon työntekijät useista pääkaupunkiseudun seurakunnista ovat keskeyttäneet normaalit työnsä ja siirtyneet auttamaan viranomaisia koronavirustartuntojen jäljityksessä.

Johtava diakoniatyöntekijä Marita Nummelin kertoo, että Helsingissä jäljitysapuun on ilmoittautunut tähän mennessä 29 kirkon työntekijää. Valtaosa heistä on diakoniatyöntekijöitä, mutta joukossa on myös pappeja, suntioita ja nuorisotyöntekijöitä. Työntekijät tulevat 12 eri seurakunnasta ja Helsingin yhteisen seurakuntatyön yksiköistä.

– Käytännössä tämä on non-stop-apua. Ilmoitan päivittäin kaupungille, onko uusia työntekijöitä tarjolla. Kaupunki ottaa työntekijöihin suoraan yhteyttä, Nummelin kertoo.

– Kirkko elää ajassa ja on valmis muuttamaan toimintatapojaan kriisiaikoina. Nyt on akuutti tarve saada tartunnat kuriin.

Jäljittäjät soittavat ihmisille, jotka ovat altistuneet koronavirukselle, antavat heille ohjeita ja selvittävät, missä he ovat liikkuneet.

Ensimmäiset kirkon työntekijät aloittivat jäljitystehtävissä viime viikolla. Helsingin seurakuntayhtymä ja Helsingin kaupunki ovat sopineet yhteistyöstä vuoden loppuun asti.

Neljätoista Helsingin seurakuntien työntekijää auttoi tartuntojen jäljityksessä jo lokakuussa. Tuolloin johtava ylilääkäri Kustaa Piha Helsingin kaupungilta sanoi, että niinkin monen motivoituneen työntekijän työpanoksesta on apua.

 

Myös Vantaan seurakunnat auttavat viranomaisia koronajäljityksissä. Vantaan yhteisen seurakuntatyön johtaja Kirsi Rantala kertoo, että viisi Vantaan seurakuntien työntekijää osallistuu tartunnanjäljitykseen 30.11. alkavalla viikolla.

– Seurakunnat haluavat näin antaa omalta osaltaan tukea ja apua koronatartuntojen leviämisen ehkäisemiksesi, Rantala sanoo.

Espoon seurakunnat eivät ainakaan toistaiseksi ole antaneet väkeään jäljitystyöhön. Espoon seurakuntayhtymän hallintojohtaja Risto Hämäläinen kertoo, että seurakunnissa on Helsingin esimerkin innostamina selvitetty, liikenisikö työntekijöitä kaupungin avuksi.

– Löysimme jonkin verran mahdollista työvoimaa, mutta se oli niin vähäistä, että tässä tilanteessa sitä ei ole tarkoituksenmukaista tarjota. Espoon kaupunkikaan ei ole ollut meihin yhteydessä. Teemme kyllä muunlaista yhteistyötä kaupungin kanssa, Hämäläinen sanoo.

– Espoossa on paljon vähemmän diakoniatyöntekijöitä kuin Helsingissä. Hyvä, että muut voivat tarjota apua.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.