null Rauhankävelyllä pyritään irti toisen uskontoon liittyvistä ennakkoluuloista

Laura Maria Latikka toivottaa rauhankävelylle tervetulleiksi kaikki uskonnosta tai uskonnottomuudesta riippumatta.

Laura Maria Latikka toivottaa rauhankävelylle tervetulleiksi kaikki uskonnosta tai uskonnottomuudesta riippumatta.

Ajankohtaista

Rauhankävelyllä pyritään irti toisen uskontoon liittyvistä ennakkoluuloista

Ristiriitoja ja kulttuurieroja voi käsitellä puhumalla, sanoo kirkkoherra Laura Maria Latikka, joka on mukana rauhankävelyllä ensi lauantaina.

Rekolan seurakunnan kirkkoherra Laura Maria Latikka, miksi ja kenelle järjestätte rauhankävelyn?

– Kävelemällä yhdessä ja vierailemalla toistemme pyhissä tiloissa näytämme, että vaikka tämän alueen ihmisillä on erilaisia uskontoja, me haluamme ja voimme yhdessä toimia sovinnon ja rauhan hyväksi. Kaikki ovat tervetulleita kävelemään uskonnosta tai uskonnottomuudesta riippumatta. Järjestäjinä ovat Rekolan seurakunta, Alshifa-moskeija ja Vantaan ruotsinkielinen seurakunta.

– Kävelemme Koivutorilta Rekolan Pyhän Andreaan kirkolle ja sieltä Koivukylän moskeijalle. Molemmissa on paikan esittely. Kirkolla on pieni tarjoilu. 

Onko Koivukylässä tapahtunut jotakin, minkä vuoksi tällainen kävely on tarpeen?

– Monenlaista tapahtuu, mutta olemme järjestäneet rauhankävelyn jo kahtena edellisenäkin syksynä, eikä tämä kävely ole reaktio mihinkään yksittäiseen tapahtumaan. Tarpeen kävely on, koska sekä kristityillä että muslimeilla on varautuneisuutta toisiaan kohtaan. Kävellessä osallistujat voivat tutustua toisiinsa ja heillä on mahdollisuus kysyä islamista ja kristinuskosta, miksei myös muista osallistujien katsomuksista.

Miten itse kukin meistä voisi edistää rauhaa lähiympäristössään?

– Tiedostamalla omat ennakkoluulonsa ja ottamalla selvää erilaisista kulttuureista, uskonnoista ja ajattelutavoista. Olemalla sovinnon puolella, vihaa ja väkivaltaa vastaan, eikä mitään ihmisryhmää vastaan siksi, että he ovat toisenlaisia ja vieraita. Puhumalla asiat selviksi, ovat ne sitten ristiriitoja, kulttuurieroja tai jotain muuta. Pyrkimällä noudattamaan Raamatun kultaista sääntöä: rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Suomalainen uskontojen vuoropuhelu kiinnostaa Yhdysvaltain kongressia

Ajankohtaista

Ulkoministeriössä on kulttuurien ja uskontojen välisen vuoropuhelun suurlähettiläs, joka vie maailmalle uutta suomalaista vientituotetta. Seuraavaksi hän puhuu Yhdysvaltain kongressille.




Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.