null Rauhantuli saapui Suomeen ja leviää liekistä liekkiin – partiolaiset aloittivat ikuisen tulen jaon

Ajankohtaista

Rauhantuli saapui Suomeen ja leviää liekistä liekkiin – partiolaiset aloittivat ikuisen tulen jaon

Betlehemin Rauhantuli muistuttaa rauhan ja valon tärkeydestä. Sitä jaetaan esimerkiksi kirkon toimipisteisiin, kouluihin, vanhainkoteihin ja vankiloihin.

Betlehemissä on palanut ikuinen tuli yli tuhat vuotta. Joka vuosi vuoden pimeimpään aikaan itävaltalainen partiolaislapsi käy sytyttämässä Betlehemin tulesta liekin omaan lyhtyynsä, josta tulta jaetaan eteenpäin. Sitä kutsutaan Betlehemin Rauhantuleksi.

­– Kaikki ihmiset tarvitsevat ja kaipaavat rauhan sanomaa. Nykyisessä maailmantilanteessa on tärkeä jakaa rauhan viestiä eteenpäin ja muistuttaa siitä, kuinka tarpeellista jokaisen meistä on olla rauhantekijä, sanoo Helsingin hiippakunnan seppomestari eli partiotyön mentori Nana Honkasalo.

­Rauhantulta kuljetetaan ja jaetaan liekistä liekkiin kynttilöin ja lyhdyin. Tänäkin vuonna Rauhantuli saapui Ruotsista Turkuun Finnlinesin aluksella. Laivan miehistö vartioi tulta läpi yön. 

– Betlehemin Rauhantulta ei viedä vain kirkon toimipisteisiin, vaan sitä jaetaan myös kouluihin, vanhainkoteihin ja vankiloihin, Honkasalo kertoo.

Kolmantena adventtisunnuntaina Betlehemin Rauhantuli paloi 188 kunnassa. Rauhantulen leviämistä maassamme voi seurata julkisen ja näkyvän Facebook-ryhmän sivuilta. Siellä voi myös ilmoittaa, mistä tulta saa hakea ja milloin. Kuka tahansa voi halutessaan hakea Betlehemin Rauhantulen palamaan omaan kotiin, työpaikalle tai erilaisiin tapahtumiin.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra Marja Heltelä sai partiolaisilta Betlehemin Rauhantulen 18.12.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.