null Tikkurilan kirkossa voi kastaa lapsen kätevästi arkipäivänä – mukaan saa täytekakun kotona pidettävää juhlaa varten

Tikkurilan seurakunnan pappi Johanna Jakonen kastaa lapsia perjantaiaamuisin kerran kuussa. Kastemekonkin saa tarvittaessa kirkolta.

Tikkurilan seurakunnan pappi Johanna Jakonen kastaa lapsia perjantaiaamuisin kerran kuussa. Kastemekonkin saa tarvittaessa kirkolta.

Hengellisyys

Tikkurilan kirkossa voi kastaa lapsen kätevästi arkipäivänä – mukaan saa täytekakun kotona pidettävää juhlaa varten

Kirkolla alkavissa Aamukaste-tilaisuuksissa lapsi saa kasteen vaivattomasti.

Mistä idea Aamukasteeseen tuli, pappi Johanna Jakonen?

– Tikkurilan seurakunnassa on jo vuosia järjestetty erityisiä kastepäiviä. Sain idean, että kastemahdollisuutta voisi tarjota myös Tiksin perhepäivän yhteydessä perjantaiaamuisin kerran kuussa.

– Tarkoitus on, että lapsen kastaminen olisi helppoa ja vaivatonta. Ei tarvitse aina pitää isoja juhlia viikonloppuna, vaan myös keskellä arkea voi olla pyhiä ja juhlavia hetkiä.

Miten kastetilaisuus järjestetään?

– Kasteajan varaus tehdään seurakunnan tila- ja toimitusvarausjärjestelmän kautta viimeistään edellisviikon tiistaihin mennessä. Suunnittelemme juhlan perheen toiveiden mukaisesti. Tilaisuudessa voidaan kastaa useampikin perheen lapsi.

– Kastettavan lapsen vanhemmista ainakin toisen on oltava kirkon jäsen, ja yli 12-vuotiaan kastamiseen tarvitaan molempien vanhempien suostumus. Jos kummi ei pääse paikalle, meiltä voi saada tarvittaessa todistajat. Lapsen etunimet ja kastepäivä laitetaan kirkon Rakkaus-kastepuuhun, mikäli vanhemmat näin tahtovat.

Pitääkö lapsella olla oma kastemekko?

– Tilaisuuteen voi ottaa mukaan oman kastemekon ja -maljan, mutta molemmat löytyvät myös kirkolta. Lisäksi tarjoamme kotona pidettävää kastejuhlaa varten ilmaisen kymmenen hengen kakun. Sen valmistaa kirkon aulassa toimiva Lauran Kaffila. Varaamisen yhteydessä on hyvä ilmoittaa erikoisruokavalioista.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.