null Rohingya-lapset kuolemassa nälkään Bangladeshissa

Myanmarin hallituksen vainoja pakeneva rohingya-lapsi juo vettä kahvipannusta. Elokuusta lähtien noin puolet rohingya-kansasta on paennut Bangladeshiin.

Myanmarin hallituksen vainoja pakeneva rohingya-lapsi juo vettä kahvipannusta. Elokuusta lähtien noin puolet rohingya-kansasta on paennut Bangladeshiin.

Ajankohtaista

Rohingya-lapset kuolemassa nälkään Bangladeshissa

Lasten lisäksi aikuisetkin kärsivät: pakolaisleirille saapui kaksi miestä, jotka painoivat vain vähän yli 30 kiloa.

Lähes neljäsosa Bangladeshiin viimeisten kahden kuukauden aikana paenneista alle viisivuotiaista rohingya-lapsista kärsii akuutista aliravitsemuksesta, todetaan Pelastakaa Lasten ja neljän muun avustusjärjestön tekemässä arvioinnissa.

– Näin laajalle levinnyt aliravitsemus lasten parissa on harvinaista jopa tämänkaltaisessa kriisitilanteessa, sanoo Pelastakaa Lapset ry:n ravitsemuksen neuvonantaja Nicki Connell Cox's Bazarissa.

– On sitäkin harvinaisempaa nähdä sen vaikuttavan myös aikuisiin. Muutama päivä sitten kaksi miestä saapui yhdelle klinikoistamme. Toinen heistä painoi 32 ja toinen 34 kiloa, Connell sanoo.

Yli 600 000 rohingyaa on paennut Bangladeshin Cox's Bazarin alueelle laajamittaisten väkivaltaisuuksien puhjettua Myanmarin Rakhinen osavaltiossa elokuun 25. päivän jälkeen. Kokonaisia kyliä kerrotaan poltetun, pakenevia siviilejä on ammuttu ja naisia raiskattu. Myanmarin hallituksen väitetään myös kylväneen raja-alueelleen maamiinoja, jotka ovat surmanneet verilöylyä pakenevia ihmisiä.

Suurin osa noin puolitoistamiljoonaisesta rohingya-kansasta on muslimeja, eikä heillä ole Myanmarin kansalaisuutta. Rohingoja pidetään maailman eniten vainottuna kansana, jolla ei ole omaa valtiota.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.