null Ruotsinkielinen Matteuksen seurakunta etsii uutta kirkkoherraa – valinta aiotaan tehdä suoralla vaalilla

Matteuksen seurakunta toimii Matteuksenkirkolla Itäkeskuksessa. 

Matteuksen seurakunta toimii Matteuksenkirkolla Itäkeskuksessa. 

Ajankohtaista

Ruotsinkielinen Matteuksen seurakunta etsii uutta kirkkoherraa – valinta aiotaan tehdä suoralla vaalilla

Helsingin pienin seurakunta on ollut ilman vakituista kirkkoherraa jo monta vuotta.

Ruotsinkielinen Matteuksen seurakunta Helsingissä etsii uutta kirkkoherraa. Hakuaika alkoi 9. tammikuuta ja jatkuu 1. helmikuuta asti. Seurakuntaneuvosto päätti joulukuussa, että jos hakijoita on enemmän kuin yksi, kirkkoherra valitaan suoralla vaalilla eli seurakunnan jäsenet saavat äänestää itselleen mieluista ehdokasta. Ehdokkaat asettaa vaalisijoille Porvoon hiippakunnan tuomiokapituli.

Matteuksen seurakunta on Helsingin pienin seurakunta. Sillä on noin 5 000 jäsentä. Seurakunnan pääkirkko on Matteuksenkirkko Itäkeskuksessa, jossa toimii myös nuorisotyönkeskus Snellu ja hävikkiruokaravintola Waste&Feast. Uuden kirkkoherran työympäristö on kansainvälinen, sillä Matteuksenkirkolla ovat kokoontuneet myös englanninkieliset ja venäjänkieliset seurakuntayhteisöt.

Matteuksen seurakunta on ollut pitkään ilman pysyvää kirkkoherraa. Kirkkoherra Stefan Forsén siirtyi Helsingin seurakuntayhtymän yhteisen seurakuntatyön johtajaksi vuonna 2018 ensin määräaikaisesti, maaliskuusta 2022 alkaen vakituisesti. Hänen sijaisenaan toimi ensin Fred Wilén, joka siirtyi sitten töihin Kirkkonummelle. Vuodesta 2020 alkaen Matteuksen vt. kirkkoherrana on toiminut Helene Liljeström.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.