null Patricia Högnabba valittiin Matteuksen seurakunnan kirkkoherraksi – ”Mitään muuta kirkkoherranvirkaa en olisi lähtenyt hakemaan”

– Seurakunta saa minusta innokkaan kirkkoherran, lupaa Patricia Högnabba.

– Seurakunta saa minusta innokkaan kirkkoherran, lupaa Patricia Högnabba.

Ajankohtaista

Patricia Högnabba valittiin Matteuksen seurakunnan kirkkoherraksi – ”Mitään muuta kirkkoherranvirkaa en olisi lähtenyt hakemaan”

Patricia Högnabba on tehnyt Matteuksen seurakunnassa pitkään töitä erityisesti nuorten parissa.

Ruotsinkielisen Matteuksen seurakunnan kirkkoherraksi on valittu seurakunnan oma pappi Patricia Högnabba. 16. helmikuuta kokoontunut Matteuksen seurakunnan seurakuntaneuvosto sai päättää, valitaanko viran ainoa hakija Högnabba suoraan kirkkoherraksi, vai julistetaanko paikka uudestaan haettavaksi. Seurakuntaneuvosto oli yksimielisesti Högnabban valinnan kannalla.

Patricia Högnabba aloitti Matteuksen seurakunnassa tekemällä sijaisuuksia nuoriso-ohjaajajana. Papiksi hänet vihittiin 2016, ja pappina hän on tehnyt erityisesti nuorisotyötä.

– Nuorisotyö ja nuorten hyvinvointi ovat aina olleet lähellä sydäntäni ja sitä ne ovat jatkossakin.

– Seurakunta saa minusta innokkaan kirkkoherran, joka menee seurakunnan toimintaan mukaan. Toivon, että järjestämme juuri sellaista toimintaa, jolle on kysyntää.

Högnabban mielestä on harmillista, että kirkkoherran virkaan ei ollut muita hakijoita, sillä olisi ollut hyvä, jos vaihtoehtoja olisi ollut enemmän ja seurakuntalaiset olisivat päässeet valitsemaan. Hän itse mietti viran hakemista jonkin aikaa, koska on viihtynyt myös nykyisessä työssään hyvin.

– Matteuksen seurakunta on minulle niin tärkeä, elämäntapa. En olisi lähtenyt muuta kirkkoherran virkaa hakemaan. Virka itsessään ei ollut se, joka kiinnosti, vaan juuri tämän seurakunnan kehittäminen.

Matteuksen seurakunta on pieni, mutta meillä on paljon aktiivisia jäseniä. Meidän täytyy tehdä parhaamme.

Matteuksen seurakunta on Helsingin pienin seurakunta. Sillä on noin 5 000 jäsentä, jotka ovat Itä-Helsingin ruotsinkielisiä. Seurakunnan pääkirkko on Matteuksenkirkko Itäkeskuksessa, jossa toimii myös nuorisotyönkeskus Snellu ja hävikkiruokaravintola Waste&Feast. Matteuksenkirkolla kokoontuvat myös englanninkieliset ja venäjänkieliset seurakuntayhteisöt.

Helsingin seurakunnissa on viime vuosina jouduttu etsimään säästökohteita ja miettimään tarkasti sitä, mitä tulevaisuudessa tehdään ja mitä ei.

– Kyllähän tilanne hirvittää. Matteuksen seurakunta on pieni, mutta meillä on paljon aktiivisia jäseniä. Meidän täytyy tehdä parhaamme.

Uutta kirkkoherraa lämmittää se, että kun tieto valinnasta tuli, moni seurakuntalainen kysyi, miten voi olla avuksi ja tueksi. Vielä ei ole selvää, milloin Högnabba aloittaa työnsä kirkkoherrana.

– Minulla on viisi rippileiriäkin kalenterissa, joten täytyy katsoa, miten tästä kaikesta selvitään. Meillä on vain kolme pappia, joten kirkkoherrakin on tehnyt paljon tavallista seurakuntatyötä. Täällä ei tarvitse keskittyä pelkästään hallintoon.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.