null Sateenkaaripareille tukea syvien tunteiden ilmaisuun

Perheneuvoja Titta Huotari ohjaa toukokuussa sateenkaaripareja.

Perheneuvoja Titta Huotari ohjaa toukokuussa sateenkaaripareja.

Ajankohtaista

Sateenkaaripareille tukea syvien tunteiden ilmaisuun

Jos pikkuasioista tulee usein riitaa, syy voi olla ääneen lausumattomissa tarpeissa.

Perheneuvoja Titta Huotari, pääkaupunkiseudun seurakuntien perheasiainkeskukset järjestävät parisuhdekurssin sateenkaaripareille. Miksi erityiskurssi?

– Järjestämillemme parisuhdekursseille voivat tulla kaikenlaiset parit. Jotkut sateenkaariparit kokevat kuitenkin vertaistuen tärkeäksi ja toivovat omaa kurssia. Tunnekeskeisen parisuhdekurssin voi profiloida erilaisille ryhmille.

Mikä on sateenkaaripari?

– Sateenkaaripari on pari, jossa kumppanit ovat samaa sukupuolta tai parisuhteen toinen osapuoli kuuluu sateenkaariväestöön.

– Lesbojen, homojen ja biseksuaalien lisäksi sateenkaariväestöön kuuluvat muun muassa trans-, inter- ja muunsukupuoliset, queer-henkilöt ja aseksuaalit. Toisinaan heitä kutsutaan myös lhbtiqa-ihmisiksi. Kurssille ovat tervetulleita kaikki, jotka mieltävät itsensä sateenkaaripariksi.

Mitä tunnekeskeisellä parisuhdekurssilla tehdään?

– Kurssilla opetellaan ilmaisemaan syviä tunteita kumppanille. Kurssi soveltuu erittäin hyvin pariskunnalle, joka ihmettelee, miksi pikkuasioista tulee usein iso riita. Riitatilanteissa vaikuttavat sanomattomat tunteet ja tarpeet, jotka ovat jääneet arjessa huomioimatta. Yritämme auttaa pareja läheisempään ja turvallisempaan tunneyhteyteen.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Bob Dylan levytti vanhasta klassikkokappaleesta gay-version sateenkaarihäiden musiikiksi

Ajankohtaista

Ensi kesän sateenkaarihäihin kannattaa tilata ajanmukainen DJ, sillä perjantaina ilmestyvällä Universal Love -kokoelmalla ei kuulla pelkkää syntikkapoppia.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.