null Seis yksinäisyydelle! – Perkkaan pikatreffeillä ikäihminen voi löytää ystävän

Seis yksinäisyydelle! -tapahtuma Perkkaan kappelilla Espoossa on suunnattu sekä ikääntyneille että ihmisille, joita kiinnostaa vapaaehtoistyö vanhusten kanssa.

Seis yksinäisyydelle! -tapahtuma Perkkaan kappelilla Espoossa on suunnattu sekä ikääntyneille että ihmisille, joita kiinnostaa vapaaehtoistyö vanhusten kanssa.

Ajankohtaista

Seis yksinäisyydelle! – Perkkaan pikatreffeillä ikäihminen voi löytää ystävän

Vanhustenviikon tempaus Espoossa tuo yhteen ystävää kaipaavat ikäihmiset ja vapaaehtoiset.

Perkkaan kappelilla Espoossa järjestetään 8. lokakuuta Seis yksinäisyydelle! -tapahtuma. Päivä on suunnattu sekä ikääntyneille että ihmisille, joita kiinnostaa vapaaehtoistyö vanhusten kanssa.

– Tavoite on saattaa alueen ihmisiä yhteen ja luoda mahdollisuus tutustumiseen, kertoo Leppävaaran seurakunnan diakoni Noora Rajala.

Tapahtuma on alkulaukaus etsivälle vanhustyölle, jota Leppävaaran seurakunta käynnistää Perkkaa–Vermon alueella.

– Etsivässä vanhustyössä pyrimme löytämään heidät, jotka ovat kaikkien palveluiden ulkopuolella.

Syksyn aikana Rajala jakaa seurakunnan yhteydenottokortteja Perkkaan alueella yhteistyötahojen kautta.

– Kortit madaltavat kynnystä ottaa yhteyttä seurakuntaan. Vanhuksen ei tarvitse käyttää puhelinta tai nettiä, vaan riittää, että täyttää postikortin ja tiputtaa sen postilaatikkoon.

Kortin saavuttua diakoni soittaa vanhukselle, ja sovitaan tapaaminen kotona tai toimistolla. Tapaamisessa mietitään yhdessä, millaista apua tai palveluita ihminen arkeensa tarvitsee ja löytyykö apu seurakunnasta tai vaikkapa sosiaalitoimesta.

– Jos yksinäisyyden tai tuen tarve nousee esiin, pyrimme löytämään ystävän.

Pikatreffeille ei ole ylä- tai alaikärajaa.

– Diakoni Noora Rajala

Seis yksinäisyydelle! -päivässä on esillä pari tapaa ryhtyä ystäväksi ikääntyneelle. Leikkimielisillä Löydä ystävä -pikatreffeillä tutustutaan yhteen ihmiseen kerrallaan noin viiden minuutin ajan. Sen jälkeen keskustelukumppani vaihtuu. Lopuksi osallistuneet voivat jättää oman puhelinnumeronsa, jos ovat kohdanneet kiinnostavan ihmisen.

– Pikatreffeille ei ole ylä- tai alaikärajaa. Kaveri voi löytyä niin toisesta ikäihmisestä kuin nuoremmastakin, toteaa Rajala.

Toinen tapa saada ikäihmisestä ystävä on ilmoittautua tapahtumassa vapaaehtoiseksi ArkiYstäväksi. ArkiYstävistä on tällä hetkellä huutava pula Leppävaaran seurakunnassa. Rajala rohkaisee kokeilemaan. Vanhusten kanssa toimimiseen ei tarvita erityistaitoja tai sankarin viittaa.

– Ei vapaaehtoisen tarvitse pelastaa ihmisen koko elämää, vaan olla ihminen ihmiselle. Voi jutella tai käydä kaupassa. Usein puhelinsoittokin riittää. Kun joku kysyy, mitä kuuluu ja ootkos jo päiväkahvit keittänyt. Ei tarvitse olla enempää kuin on.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.