null Seurakunnat antoivat tilojaan koululuokkien käyttöön pääkaupunkiseudulla – ”Kun koulu ottaa yhteyttä ja tarvitsee apua, totta kai me autamme”

Muun muassa Vartiokylän kirkkorakennuksesta liikeni sopivia tiloja koululaisille.

Muun muassa Vartiokylän kirkkorakennuksesta liikeni sopivia tiloja koululaisille.

Ajankohtaista

Seurakunnat antoivat tilojaan koululuokkien käyttöön pääkaupunkiseudulla – ”Kun koulu ottaa yhteyttä ja tarvitsee apua, totta kai me autamme”

Koulut palasivat lukuvuoden kahdeksi viimeiseksi viikoksi lähiopetukseen.

Koulujen lähiopetus jatkui tänään lähes kahden kuukauden tauon jälkeen. Kaikki oppilaat eivät kuitenkaan palaa omiin luokkiinsa.

Pääkaupunkiseudun seurakunnat ovat antaneet tilojaan koululuokkien käyttöön lukuvuoden kahdeksi viimeiseksi viikoksi. Lisätiloille on tarve, koska oppilaiden väliset kontaktit pyritään tartuntariskin vuoksi minimoimaan.

Helsingissä Malmin, Oulunkylän, Roihuvuoren, Töölön ja Vartiokylän seurakunnat sekä ruotsinkielinen Johannes församlingen ovat antaneet tilojaan koulujen käyttöön.

Noin kymmenen koululuokkaa on siirtynyt Malmin seurakunnan tiloihin muun muassa Viikissä, Puistolassa ja Tapanilassa.

– On ilo auttaa kouluja. Kysyntää tiloille olisi ollut enemmänkin kuin pystyimme tarjoamaan, mutta onneksi tilat on saatu järjestymään toisin, sanoo Malmin seurakunnan johtava aluepastori Anni Punkka.

Oulunkylän seurakunnan tiloissa opiskelee reilut sata oppilasta.

– Oulunkylän seurakunta on tehnyt pitkään yhteistyötä alueen koulujen kanssa. Iltapäiväkerhoissamme on tänä vuonna mukana toista sataa oppilasta ensimmäisiltä ja toisilta luokilta, kirkkoherra Ulla Kosonen kertoo.

Haluamme olla omalta osaltamme tukemassa lapsia ja kouluja nyt haastavana keväänä. 
– Pappi Laura Vähäsarja

Laajasalon kirkon tiloissa opiskelee kolme luokallista oppilaita. Laajasalon peruskoulun rehtori Marja Rautaparta kiittää seurakuntaa yhteistyöstä.

– Kävimme tiistaina aamulla vierailulla tiloissa, ja näytti todella kivalta. Uskon, että tilajärjestelyt tulevat olemaan kaikin puolin hieno juttu, Rautaparta sanoo.

Vartiokylän kirkon tiloihin on siirtynyt kaksi luokkaa.

– Teemme muutenkin paljon koulun kanssa yhteistyötä, joten tämä ei ollut poikkeuksellista. Olemme koulun remontin aikana tarjonneet myös tiloja heille käyttöön, kirkkoherra Jukka Pakarinen sanoo.

Espoossa Leppävaaran seurakunta on antanut seurakuntakoti Uutun tilat koulun käyttöön. Tila oli kokoontumisrajoitusten vuoksi tyhjillään.

– Kun Leppävaaran koululta tuli kysely, saavatko he Uutun tilat loppukevääksi opetuskäyttöön, vastasimme myönteisesti. Haluamme olla omalta osaltamme tukemassa lapsia ja kouluja nyt haastavana keväänä, kertoo Leppävaaran seurakunnan pappi ja tiedottaja Laura Vähäsarja.

Vantaalla Hakunilan kirkolta on annettu kaksi tilaa koululuokkien käyttöön.

– Meille on tärkeää tehdä yhteistyötä koulujen kanssa. Kun koulu ottaa yhteyttä ja tarvitsee apua, totta kai me autamme. Saimme tilat helposti sellaiseen kuntoon, että siellä on riittävät turvavälit, Hakunilan kirkkoherra Hans Tuominen kertoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.