null Sisäänpääsymaksu ei näytä vaikuttaneen Temppeliaukion kirkon vierailijamääriin

Temppeliaukion kirkko on louhittu kallion sisään. Kuva: Esko Jämsä

Temppeliaukion kirkko on louhittu kallion sisään. Kuva: Esko Jämsä

Ajankohtaista

Sisäänpääsymaksu ei näytä vaikuttaneen Temppeliaukion kirkon vierailijamääriin

Sisäänpääsy Temppeliaukion kirkkoon on vuoden alusta maksanut kolme euroa. Seurakuntalaisille on jaettu jäsenkortit, joilla kirkkoon pääsee ilmaiseksi.

Vuoden alusta alkaen sisäänpääsy Temppeliaukion kirkkoon on ollut maksullista. Jos kirkkoon haluaa muuten kuin jumalanpalvelukseen tai ilmaistapahtumaan, saa pulittaa kolme euroa.

Ilmaiseksi kirkkoon pääsevät alle 18-vuotiaat ja Töölön seurakunnan jäsenet. Seurakuntalaisille postitettiin loppuvuodesta jäsenkortti, jota vilauttamalla ei tarvitse maksaa.

Palvelupäällikkö Eekku Aromaan mukaan ovella ei parin päivän aikana ole näytetty yhtään jäsenkorttia. Posti ei välttämättä ole vielä ehtinyt toimittaa kaikkia kortteja perille.

"Ennen korttien saapumista olemme päästäneet ihmiset sisään, kun ovat kertoneet olevansa Töölön seurakuntalaisia", Aromaa kertoo.


Töölön seurakuntalaiset saivat postissa jäsenkortin, jolla pääsee ilmaiseksi Temppeliaukion kirkkoon. Kuva: Jere Huttunen

Maksavista asiakkaista ei ensimmäisinä päivinä ole ollut pulaa. Sekä sunnuntaina että maanantaina kirkossa on käynyt pari tuhatta vierailijaa. Lukuun kuuluvat myös alaikäiset. Käynnissä on parhaillaan turistien talvisesonki.

"Kävijämäärä on ollut aika samanlainen kuin vuosi sitten. Sisäänpääsymaksu ei näytä vaikuttaneen siihen", Eekku Aromaa sanoo.

Töölön kirkkoherra Auvo Naukkarinen kertoi Kirkko ja kaupungille aiemmin, että sisäänpääsymaksu otettiin käyttöön kahdesta syystä. Ensinnäkin sillä on tarkoitus kattaa vierailijoista aiheutuneita kuluja. Toisekseen sen toivotaan vähentävän vierailijamäärää.

"Meillä käy nykyään parhaimpina päivinä 10 000 ihmistä. Olemme sellaisen määrän kanssa helisemässä. Uskomme, että maksu hieman rajoittaa turistimäärää", Naukkarinen selitti.

 

Temppeliaukion kirkko on pääkaupunkiseudun ainoa kirkko, jonne on sisäänpääsymaksu. Töölön seurakunta etsii parhaillaan vapaaehtoisia päivystämään toiseen kirkkoonsa, vastikään remontoituun Töölön kirkkoon. Töölön kirkko halutaan pitää iltaisin auki paastonaikana maalis- ja huhtikuussa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Maksulliseksi nähtävyydeksi muuttuneessa Temppeliaukion kirkossa on käynyt tänä vuonna ennätysmäärä vierailijoita

Ajankohtaista

Vuoden loppuun mennessä saattaa ylittyä 900 000 vierailijan raja. Aiemmin kävijöitä on ollut noin puoli miljoonaa.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.