null 75-vuotias Eero Hosio on rakentanut kilometreittäin aitoja SM-hiihtoja varten talkooporukassa

Eero Hosio

Eero Hosio

Ajankohtaista

75-vuotias Eero Hosio on rakentanut kilometreittäin aitoja SM-hiihtoja varten talkooporukassa

Vantaan Hakunilan urheilupuistossa pääsee seuraamaan SM-hiihtoja livenä. Kisahartaus kuuluu kuvioihin ensimmäisenä kisapäivänä.

Urheilun monitoimimies Eero Hosio, hiihdon SM-kisat järjestetään Hakunilan urheilupuistossa. Miten ne liikuttavat sinua?

– Olemme tehneet Vantaan hiihtoseuran talkooporukan kanssa monta kilometriä aitoja, jotka laitetaan ladun varteen. Urheilukentän ympärille tehdään aita, johon tulee mainoksia. Kisoissa kunnostamme kaikkina päivinä kenttä- ja maalialueet. Erilaisiin tehtäviin, ruokahuolto mukaan lukien, tarvitaan ainakin 300 talkoolaista.

Minkälainen on oma urheilu-urasi?

– Aloitin hiihdon noin kolmevuotiaana ja siitä lähtien olen harrastanut sitä. Nuorempana myös juoksin ja pyöräilin. Loukkasin selkäni ja lopetin kilpahiihdon, koska selkä ei enää kestänyt niin kovaa harjoittelua ja rupesin valmentamaan.

– Olen toiminut urheilun parissa Vantaalla 50 vuotta. Vuodesta 1972 lähtien olen valmentanut kaikenikäisiä juoksijoita ja hiihtäjiä. Nyt olen 75-vuotias. Minulla on vielä juoksijoita valmennettavana, mutta pikkuhiljaa olen alkanut vähentää sitä. Valmentajana kun pitää olla 24 tuntia vuorokaudessa.

Perinteinen vai vapaa tyyli?

– Perinteinen. Se vaatii enemmän voimakuntoa, varsinkin ylämäkeen nousu on aika rankkaa. Minulla on pitopohjasukset, joita ei tarvitse voidella. Tykkilumen ansiosta Hakunilan urheilupuistossa pystyi viime vuonna hiihtämään marraskuusta huhtikuuhun asti.

– Vapaata en enää hiihdä. Olen käynyt kurssit ja opettanut sitä lapsille, mutta ikäihmiselle perinteinen on parempi. Siinä tulee kaikille lihaksille sopivasti puristusta.

Korjattu 10.1. klo 10.10. kisahartauksen kellonaika.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Aikoinaan sukset olivat elintärkeät liikkumisvälineet, joita ehkä käytettiin myös uhrilahjoina

Hyvä elämä

Uhraamalla suksi suohon voitiin pyytää jotain vastineeksi tai suojautua yliluonnolliselta.


Meditaatiohiihdossa huolet jäävät ladulle

Hyvä elämä Ajankohtaista

Sukset kuntoon


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.