null Suomi mainittu! Lymyileekö Temppeliaukion kirkossa kiero superrikollinen, kirkkoherra Hannu Ronimus?

Ajankohtaista

Suomi mainittu! Lymyileekö Temppeliaukion kirkossa kiero superrikollinen, kirkkoherra Hannu Ronimus?

Bored Panda -sivusto nosti Temppeliaukion kirkon maailman pahantahtoisimman näköisten rakennusten listalle.

Kyllä saa suomalainen taas röyhistää rintaansa! Hupisivusto Bored Panda listasi 96 pahimman tai pahantahtoisimman näköistä (”evil-looking”) rakennusta ympäri maailmaa. Sivuston mukaan kyseiset rakennukset sopisivat mainiosti salaiseksi piilopaikaksi elokuvien tai sarjakuvien superrikollisille.

”Oletko paha superrikollinen? Etsitkö uutta lymyluolaa? Tsekkaa nämä paholaismaisen näköiset rakennukset!”

Listalla on useampikin kirkko. Ja mikäs se komeileekaan sijalla 17! Kaikkien suomalaisten ylpeys, Töölön seurakunnan rahasampo, turistien massoittama Temppeliaukion kirkko!

Bored Pandan juttu on julkaistu kolme vuotta sitten, mutta tänne kaukaiseen pohjolaan uutiset tapaavat kulkea hitaasti. Töölön seurakunnan kirkkoherra Hannu Ronimus, onko Temppeliaukion kirkko tarkoituksella rakennettu pahan näköiseksi?

– Ensimmäisen kerran kuulen, että Temppeliaukion kirkko olisi pahan näköinen. Päinvastoin: ihmiset ovat haltioissaan kirkon kauneudesta ja siitä, kuinka hyvin se asettuu maisemaan.

Onko seurakunnalla tiedossa, että Temppeliaukion kirkossa pitäisi salaista päämajaansa jonkinlainen superrikollinen tai muu konna?

– Se on aivan absurdi väite, täysin vailla mitään todellisuuspohjaa. Tällaisen kysymyksen on synnyttänyt erikoinen mielikuvitus.

Huh sentään. Kirkkokansa saa nukkua yönsä rauhassa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.