null Temppeliaukion kirkko tuotti puolisentoista miljoonaa euroa sisäänpääsytuloja

Turistipappi Piia Klemi istui Temppeliaukion kirkon penkissä heinäkuussa.

Turistipappi Piia Klemi istui Temppeliaukion kirkon penkissä heinäkuussa.

Ajankohtaista

Temppeliaukion kirkko tuotti puolisentoista miljoonaa euroa sisäänpääsytuloja

Tämän vuoden kävijämäärä rikkoo ennätyksen.

Temppeliaukion kirkossa Helsingin Töölössä on käynyt tänä vuonna yli 900 000 vierasta. Luvussa eivät ole mukana kirkollisiin toimituksiin tai konsertteihin osallistuvat kävijät.

Kävijämäärä on kasvanut viime vuosina, ja tänä vuonna Temppeliaukion kirkko rikkoo vierailijaennätyksensä. Ennätys olisi ollut myös korkein koskaan saavutettu kävijämäärä missään Suomen sisänähtävyyskohteessa, ellei Helsingin uusi keskustakirjasto Oodi olisi kiilannut ohi. Linnanmäki ja Suomenlinna ovat Temppeliaukion kirkkoa suositumpia ulkonähtävyyksiä.

Kesällä kirkossa vieraili yhden päivän aikana parhaimmillaan yli kymmenentuhatta kävijää.

– Syksyn ja talven vierailijamäärät ovat olleet kasvussa, mikä selittää osaltaan ennätyksellistä vierailijamääräämme. Luku kasvaa vielä joulukuun aikana, mutta miljoonan kävijän rajapyykki ei kuitenkaan tänä vuonna rikkoudu, palvelupäällikkö Heli Suhtala Uvalic kertoo tiedotteessa.

Sisäänpääsy Temppeliaukion kirkkoon maksaa kolme euroa. Muun muassa alaikäiset ja kirkollisiin toimituksiin osallistuvat eivät kuitenkaan joudu maksamaan. Töölön seurakunta on tienannut tänä vuonna 1,57 miljoonaa euroa sisäänpääsymaksuista. Rahoilla kustannetaan muun muassa kauppakeskus Triplaan avattua kirkon seurakuntatilaa.

Temppeliaukion kirkko täytti tänä vuonna 50 vuotta.

Oikaisu 9.12. kello 15.50: Jutussa sanottiin aiemmin, että sisäänpääsymaksuja olisi saatu tämän vuoden aikana lähes kolme miljoonaa euroa. Luku perustui virheelliseen laskelmaan eikä pidä paikkaansa. Oikea summa on 1,57 miljoonaa euroa.

Oikaisu 10.12. kello 11.07: Toisin kuin jutussa aiemmin sanottiin, Temppeliaukion kirkko ei ole tämän vuoden suosituin sisänähtävyyskohde. Keskustakirjasto Oodi kiilasi edelle.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.