null Suvivirsipyöräilyssä poljetaan ja lauletaan yhdessä

Anna Marte on triathlonia harrastanut kanttori.

Anna Marte on triathlonia harrastanut kanttori.

Hyvä elämä

Suvivirsipyöräilyssä poljetaan ja lauletaan yhdessä

Tapahtumassa pyöräillään kirkolta kirkolle Länsi-Helsingissä. Yksi tapahtuman järjestäjistä, kanttori Anna Marte, on intohimoinen pyöräilijä.

Anttilan keväthuumaus kajahtaa, kun kesä polkaistaan käyntiin Suvivirsipyöräilyllä. Yksi tapahtuman järjestäjistä, Haagan seurakunnan kanttori Anna Marte, kehottaa yhtymään lauluun.

Suvivirsipyöräilyssä kierretään Länsi-Helsingin kirkkoja, joista jokaisen kohdalla pysähdytään laulamaan ainakin Suvivirsi ja muita keväisiä biisejä.

– Tapahtuman omasta lauluvihosta löytyy yhteensä 32 laulua. Ehdimme laulaa melkein ne kaikki, kun reitin varrelle mahtuu neljä kirkkoa, Marte kertoo.

Jos tapahtumaan haluaa osallistua ja nähdä kirkot, ei kuitenkaan ole pakko pyöräillä. Kirkosta toiseen voi halutessaan liikkua myös julkisilla tai autolla.

Suvivirsipyöräily toteutettiin ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten. Viime vuonna Anna Marte oli ensimmäistä kertaa itse mukana.

– Ajattelin, että vau, mikä idea! Intohimoisena pyöräilijänä halusin tietysti osallistua. Poljin koko reitin.

Marte on harrastanut myös triathlonia. Suvivirsipyöräily on kuitenkin leppoisaa ja mukavaa polkemista, joka sopii sunnuntaipyöräilijöillekin.

– Tässä yhdistyvät ulkoilu, hyötyliikunta ja yhdessä laulaminen. Viime vuonna joku saattoi vähän laulaa pyöräillessäänkin. Itsekin hyräilen arjessa lähes koko ajan, usein ihan huomaamattani, mutta samalla, kun poljen, en laula. Kärpäsiä lentää suuhun, jos siinä tosissaan alkaa laulaa, Marte nauraa.

Anna Marte suosittelee työmatkapyöräilyä kaikille.

Anna Marte suosittelee työmatkapyöräilyä kaikille.

Pyöräilijöiden kannattaa Anna Marten mukaan varustautua tapahtumaan kypärällä, omalla vesipuollolla ja värikkäillä vaatteilla.

Tapahtuman aikana pyöräilijöistä muodostuu tielle pitkä letka.

– Viime vuonna mukana oli tosi paljon porukkaa, Huopalahden kirkko tuli melkein täyteen. Siellä oli noin 80 henkeä, ja kymmenet ihmiset pyöräilivät jonossa. Ihmiset tosissaan innostuivat tästä.

Osallistujien ikähaitarikin oli laaja, mukana oli kaikenikäisiä 6–7-vuotiaista noin 70-vuotiaisiin pyöräilijöihin. Tiellä letkamme herätti hilpeää huomiota, Marte kertoo

Tuolloin hän itse pukeutui tapahtumaan ”hullunpitkään” punaiseen hameeseen.

– Triathlonpyöräni korkea tanko mahdollisti hame päällä polkemisen.

Anna Marte on innokas työmatkapyöräilijä

Anna Marte pyöräilee lähes päivittäin. 23 kilometriä pitkä työmatka taittuu ainakin osittain pyörällä.

– Lähimmälle juna-asemalle on kotoani kolme kilometriä. On kätevää polkea se ja sitten ottaa pyörä mukaan junaan. Triahtlonpyöräni on kevyempi kuin käsilaukkuni. Sitä on helppo tarvittaessa kantaa.

Koko työmatkansa Marte pyöräilee muutaman kerran kesässä.

– Tänä vuonna se tulee poljettua todennäköisesti useammin, kun junaliikenteessä on katko juhannuksen jälkeen.

Työmatkapyöräilyä Marte suosittelee kaikille, joille se vain on suinkin mahdollista.

– Mukaan kannattaa ottaa vaihtovaatteet ja suunnitella etukäteen, missä ne voi vaihtaa ja missä pääsee tarvittaessa suihkuun. Helpottaa, jos vaihtovaatteet voi jättää valmiiksi työpaikalle. Voi myös miettiä, voisiko työmatkasta pyöräillä vain osan ja kulkea loput julkisilla. Tavaroiden kuljettamista helpottavat hyvät pyörälaukut, Marte vinkkaa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.