null Pyöräile kirkkokierros Helsingissä – uusi sovellus neuvoo reitit

Kirkkopyöräilyreitit löytää omaan puhelimeen ladattavan sovelluksen kautta. Markus Kartano käyttää sovellusta ahkerasti.

Kirkkopyöräilyreitit löytää omaan puhelimeen ladattavan sovelluksen kautta. Markus Kartano käyttää sovellusta ahkerasti.

Ajankohtaista

Pyöräile kirkkokierros Helsingissä – uusi sovellus neuvoo reitit

Helsingin seurakuntayhtymän verkkopappi Markus Kartano haluaa saada kaikki innostumaan pyöräilystä.

Ulkona tuulee rajusti ja lainassa olevilla jopoilla on välillä hankala pyöräillä, mutta se ei Helsingin seurakuntayhtymän verkkopappi Markus Kartanoa häiritse. Hän on ottanut kohteekseen Vallilassa sijaitsevan Paavalinkirkon, joka on Paavalin seurakunnan kotikirkko.

Sujuvan reitin kirkoille löytää seurakuntien nettisivuilla julkaistusta kartasta. Siinä ovat pyöräilyreitit kaikkiin Helsingin kirkkoihin.

Kartta on julkaistu myös Citynomadi-sovelluksessa, josta se löytyy hakemalla Helsingin kirkkopyöräreitit. Sovellus kertoo reittien lisäksi lähimmät kirkot ja nippelitietoa niistä. Sovellukseen on kirjattu myös kaupunkipyöräasemat.

Kirkkopyöräily on Markus Kartanon ja Paavalin seurakunnan aktiivijäsenen Tarja Kantolan kehittämä projekti. Kantolan mielestä kirkkopyöräilyssä yhdistyvät ilmastonmuutoksen torjuminen ja ihmisten innostaminen kirkossa käymiseen.

Kartano on itse innokas pyöräilijä, joten projektiin osallistuminen tuntui luontevalta.

– Pyöräilen paljon ja intohimoisesti, ja olen pyöräillyt varmaan kaikki Helsingin pyöräreitit. Voin sanoa, etten varmaan olisi osallistunut projektiin, ellen itse pitäisi pyöräilemisestä niin paljon, hän kertoo.

Citynomadin kirkkopyöräilykarttaan on merkitty vain Helsingin pyöräreitit, sillä tieto niistä oli jo valmiiksi saatavilla sähköisessä muodossa. Espoon ja Vantaan kirkkopyöräilyreittejä ei kartasta vielä löydy, mutta Kartano ei pidä niidenkään lisäämistä mahdottomana. Sitä paitsi jo koko Helsingin reitin pyöräily veisi useita päiviä.

Kartano toivoo, että reittien oheen suunniteltu Kirkkopyöräkilpailu kannustaa ihmisiä hyödyntämään reittejä enemmän.

– Kilpailu voi auttaa ihmisiä osallistumaan kirkkopyöräilyyn. Tämän voi ottaa vaikka kavereiden kanssa kesäprojektiksi, Kartano suosittelee.

Lisätietoja markus.kartano@evl.fi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.