null Hauska syysloma ilmaiseksi – koululaiset voivat tehdä pääkaupunkiseudulla maksutta vaikka mitä

Alle 18-vuotiaat pääsevät syyslomaviikolla ilmaiseksi Espoon uimahalleihin.

Alle 18-vuotiaat pääsevät syyslomaviikolla ilmaiseksi Espoon uimahalleihin.

Hauska syysloma ilmaiseksi – koululaiset voivat tehdä pääkaupunkiseudulla maksutta vaikka mitä

Aloittaisiko syyslomalainen luistelukauden vai tekisi rap-biisin? Kiinnostaako askartelu tai Minecraft? Tekemistä on tarjolla niin pikkukoululaisille kuin teineille.

Espoo

Espoon uimahalleihin pääsevät kaikki alle 18-vuotiaat ilmaiseksi syyslomaviikolla maanantaista perjantaihin. Leppävaaran uimahallissa ma 16.10. klo 14–16 saa vinkkejä uimahyppyihin, Espoonlahden uimahallissa pe 20.10. klo 14–16 pääsee kokeilemaan snorklausta.

Espoonlahden urheiluhallissa koko perheen tapahtuma 16.10.–19.10. klo 10–15, ohjelmassa mm. korista, pesistä, pomppulinna, temppu- ja bmx-rata.

Espoonlahden kirjastot järjestävät ke 18.10. klo 17.30 nuorille avoimet rap-sessiot yhteistyössä Track Factoryn ja nuorisopalveluiden kanssa Kivenlahden nuorisotilalla, os. Merivalkama 2. Tapahtumassa tehdään uusi kappale osallistujien kanssa. Ei ennakkoilmoittautumista. Vetäjinä hiphop-tuottaja Aleksi ”DJ Logout" Lemola sekä rap-artisti Jontti.

Espoonlahden Forum-jäähallissa pääsee pelaamaan jääkiekkoa 17.–18.10. klo 11–12.30. Ota mukaan luistimet, kypärä ja maila. Lainattavia varusteita rajoitetusti.

Leppävaaran urheiluhallissa nuorten tapahtuma 17.10.–19.10. klo 12–15, ohjelmassa mm. kuplafutista ja pingistä.

Helsinki

Kaupunginkirjastot ympäri Helsinkiä tarjoavat syyslomalla satutuokioita ja -tunteja, työpajoja sekä teemailtapäiviä. Lukukoirat saapuvat paikalle ja lautapelitkin otetaan esille useammassa kirjastossa:

Kirjasto 10:n Kaupunkiverstaalla pääsee luomaan ja 3D -tulostamaan oman avatar-hahmon

Suutarilassa pannaan pystyyn kynsilakka- ja tatuointistudio

Jätkäsaaressa maalataan graffitteja

Tapanilassa vietetään Minecraft-iltapäivää

Itäkeskuksessa pyörii pinssipaja.

Annantalossa juhlitaan valtakunnallista satupäivää 18.10. Luvassa on muun muassa Makkarapiruetti -esitys.

Vuotalossa otetaan kaikki irti paperista. Revi siitä! -paperityöpajojen aiheet muuttuvat päivittäin. Viikon aikana muun muassa rakennetaan salaperäistä pimeää puutarhaa, askarrellaan paperista optisia vempaimia ja painetaan grafiikkaa.

Vuosali kutsuu myös katsomaan syyslomaleffoja. Tarjolla ovat esimerkiksi Studio Ghiblin uusin animaatio Marnie – tyttö ikkunassa sekä Prinsessa Kaguyan taru.

Lasten kaupungissa, joka on osa Helsingin kaupunginmuseota, voi hypätä hevoskärryihin, leikkiä kauppaa 1700-luvun puodissa tai sisustaa nukkekotia. Lasten kaupungissa kaikkeen esillä olevaan saa koskea, ja sinne on vapaa pääsy.

Myös seurakunnissa tapahtuu syyslomalla:

• Muskarihetkeen voi osallistua maanantaina 16.10. Tammisalossa ja tiistaina 17.10. Alppilassa.

• Junnuklubi ja -kerhis tarjoavat maanantaina 16.10. Vuosaaressa ja tiistaina 17.10. Töölössä ajanvietettä alakouluikäisille.

Alppilan kirkolla kerätään voimasanoja Raamatusta tiistai-iltana 17.10. Sanoista voi tehdä esimerkiksi kortteja piirtäen, leikaten ja liimaten.

• Perhe- ja päiväkerhot sekä perhekahvilat kokoontuvat syyslomalla vaihtelevasti eri puolilla Helsinkiä. Tarkista oman seurakuntasi tilanne tästä.

Katso myös:

Liikennekaupunki ja polkuautot, Linnanmäen Valokarnevaali, Fallkullan kotieläintila, leikkipuistot ja niiden aukio-oloajat, maksuttomat yleisöluistelut sekä Itä-Helsingin Kulttuuriviikot.

Vantaa

Myyrmäen ja Tikkurilan jäähalleissa on syyslomaviikolla ylimääräisiä ilmaisia yleisöluisteluvuoroja.

Vantaan nuorisotilojen ohjelmassa on muun muassa kokkailua, retkiä, yökyläilyä, lautapelipäivää, NHL- ja Fifa-turnaus...

Kivistön ja Myyrmäen kirkoilla on avointa toimintaa lapsille ja perheille ma 16.10. ja ti 17.10. klo 9 alkaen. Mahdollisuus myös lounaaseen (5 e/aikuinen, 2,5 e/lapsi.)

Hakunilan kirjastolla vietetään satuviikkoa. Satutuokiot ma 17.10. ja ti 18.10. klo 10, teatteriesitys Satuvatkain 21.10. klo 13. Kirjastossa on koko viikon askartelupiste, jossa voi askarrella satulohikäärmettä.

Koivukylän kirjastossa on lastenrokkiyhtye Takuumiesten lastenkonsertti ke 18.10. klo 9.30. Vapaa pääsy, mutta paikkavaraus pakollinen joko numerosta 043 825 0961 tai suoraan kirjastolta.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi