null Shetlanninponit Sampo ja Ville vastaanottavat rapsutuksia SyysMatin Markkinoilla

Shetlanninponi Sampo saa halauksen Mindy Narvolta. Annukka Wikner tuo ponit Sampon ja Villen SyysMatin Markkinoille Espooseen lasten silitettäväksi.

Shetlanninponi Sampo saa halauksen Mindy Narvolta. Annukka Wikner tuo ponit Sampon ja Villen SyysMatin Markkinoille Espooseen lasten silitettäväksi.

Ajankohtaista

Shetlanninponit Sampo ja Ville vastaanottavat rapsutuksia SyysMatin Markkinoilla

Espoon tuomiokirkon ympäristössä pidettäville SyysMatin Markkinoille odotetaan kahden päivän aikana kymmentä tuhatta kävijää. Pieni pyhiinvaellus ja keskiaikainen rukouslaulu tuovat rauhaa vilskeeseen.

Shetlanninponit Ville ja Sampo eivät hätkähdä uusia ihmisiä. Molemmat ovat vankkarakenteisia ja lempeäkatseisia pikkuponeja, jotka ovat tottuneet markkinameininkiin ja melskeeseen. Ikää kummallakin on jo 17 vuotta, mikä on hevosen elämässä aika paljon.

Ville on väriltään musta, ja sillä on valkoinen läikkä otsassa, Sampo taas on ruskea, ja sen harja on vaalea. Ne ovat monelle espoolaiselle lapselle tuttuja poneja, sillä molemmat ovat olleet mukana SyysMatin Markkinoilla monta kertaa. Tänäkin vuonna ponit ovat rapsuteltavina kumpanakin tapahtumapäivänä Espoon tuomiokirkon ympäristössä.

– Ville on syntynyt tilallamme, ja se on meillä jo kolmannen polven poni. Sampo ostettiin meille nuorena. Molemmat shetlanninponit elävät tallissamme ponilaumassa, kertoo Annukka Wikner ratsutila Wikneristä Kirkkonummelta.

– Sampo ja Ville ovat sosiaalisia ja tottuneet olemaan lasten kanssa. Siksi niiden kanssa on helppoa mennä yleisötapahtumaan, kuten SyysMatin Markkinoille.

Ohjelmaa kaikenikäisille

Shetlanninponien lisäksi Espoon tuomiokirkon ympäristössä järjestettävillä vanhan ajan markkinoilla voi tavata muitakin eläimiä, kuten kaneja, kanoja ja hali- ja kaverikoiria sekä vetokoiria. Lisäksi keppihevospajassa voi askarrella oman keppihevosen.

Lapsille on tarjolla myös paljon muuta tekemistä, kuten puuhapajoja seurakuntatalossa ja kirkkopuistossa, kalastusta jokivarressa, enkelikierroksia Espoon tuomiokirkossa ja jousiammuntaa. Välillä voi mennä rauhoittumaan lasten omalle teltalle tapulin kupeeseen.

Aikuisille on tarjolla esimerkiksi lauluhetkiä, joissa lauletaan rippikoululauluja ja hengellisiä lauluja. Tuomiokirkossa on rukoushetki, jossa kuullaan keskiaikaista rukouslaulua.

SyysMatin Markkinoilla voi lähteä kävelemään kesällä avatulle Pieni pyhiinvaellus -reitille. Lyhyt kävelyreitti on tarjolla Kollipolulla, jossa voi tutustua hauskasti historiaan, sekä kirkkomaan kasveja esittelevällä reitillä. Tarjolla on myös hautausmaakierroksia sekä kirkon ja urkujen esittelyjä. Kirkon edessä olevaa jalkapuutakin voi kokeilla.

Tuomiokirkossa on sunnuntaina iloinen musiikkipainotteinen perhemessu. Seurakuntatalossa on puolestaan mahdollisuus hiljentyä ikoninäyttelyn äärellä. Samassa paikassa voi askarrella itselleen rukoushelmet sekä tutustua retriittitoimintaan. Perinteisiin kinkereihin voi osallistua seurakuntatalon pihalla.

Kirkon vieressä Tapulitorilla pidetään tapahtuman avajaiset ja päätöshartaus. Markkinoilla esitellään myös marraskuussa pidettäviä seurakuntavaaleja.

Käsitöitä ja syyssatoa tarjolla

Tuomiokirkon mäelle sijoittuvilla vanhan ajan markkinoilla on tarjolla sekä syötävää että juotavaa useissa eri paikoissa. Tapahtumassa on noin 90 myyntikojua, ja niiden tuotteissa painottuvat käsityötaito, luonnon materiaalit, sadonkorjuutuotteet sekä ekologisuus.

SyysMatin Markkinat on Espoon tuomiokirkkoseurakunnan järjestämä maksuton tapahtuma, ja se järjestetään nyt yhdennentoista kerran. Erilaiset kojut ja tapahtumapisteet sijaitsevat kirkon ympäristössä.

Markkinat alkavat lauantaina 15.9. kello 10 ja päättyvät seuraavana päivänä kello 16. Molempina päivinä ohjelmarunko on pääosin sama. Kaksipäiväiseen tapahtumaan odotetaan noin kymmentä tuhatta kävijää.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Shetlanninponeja Sampoa ja Villeä saa taas rapsutella SyysMatin Markkinoilla

Ajankohtaista Hyvä elämä

Suosittu vanhan ajan markkinatapahtuma kokoaa Espoon tuomiokirkon ympäristöön vuosittain lähes 10 000 vierasta.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.