null Tekeekö mieli taidetta, mutta hinta hirvittää? Teoksia saa korottomalla osamaksulla ja palautusoikeudella lainaamoista

Vera Koura esittelee Espoon taidelainaamon 300 teoksen kokoelmaa.

Vera Koura esittelee Espoon taidelainaamon 300 teoksen kokoelmaa.

Hyvä elämä

Tekeekö mieli taidetta, mutta hinta hirvittää? Teoksia saa korottomalla osamaksulla ja palautusoikeudella lainaamoista

Kun taideteoksen lainaa ilman ostositoumusta, saa rauhassa miettiä, haluaako sen kokonaan itselleen.

Espoon taidelainaamossa on taideteoksia joka lähtöön. Espoon kuvataiteilijoiden pyörittämä lainaamo muutti äskettäin uusiin avariin tiloihin kauppakeskus Selloon. Samoissa tiloissa toimii Galleria Aarni.

Taidelainaamokoordinaattori Vera Kouran mukaan tilat ovat kolme kertaa isommat kuin aiemmassa paikassa Tapiolan Heikintorilla.

– Myös sijainti on parempi. Tänne on helppo poiketa ostosten välissä vaikka vain katsomaan ja nauttimaan.

Taideteoksen voi lainata haluamakseen ajaksi, vähintään kuukaudeksi, tai lunastaa omakseen kertasuorituksella tai korottomalla osamaksulla. Kuukauden maksuerä on kahdeskymmenes osa teoksen kokonaishinnasta.

Jos teos tuntuu hyvältä, asiakas voi lunastaa sen vähitellen omaksi.

– Tässä on etuna se, että taideteosta voi sovittaa rauhassa paikalleen kotona. Käytännössä suurin osa asiakkaista haluaa ostaa teoksen itselleen, Koura selvittää.

– Olemme saaneet toiminnasta hyvää palautetta. Ihmiset pitävät siitä, että voivat harkita ilman ostositoumusta hankintaansa. Myös lainaamon laajaa valikoimaa on kiitetty.

Taidelainaamosta on lainattavissa paikan päällä noin kolmesataa teosta sadalta taiteilijalta. Lisäksi Galleria Aarnissa parhaillaan nähtävän Espoon kuvataiteilijoiden 50-vuotisjuhlanäyttelyn taiteilijoista moni antaa lainaksi teoksiaan. Näyttely on esillä elokuun loppuun asti.

– Valikoimaan sisältyy maalauksia, veistoksia ja grafiikkaa. Suurin osa teoksista on espoolaisten taiteilijoiden töitä, Vera Koura kertoo.

– Nettisivuilta löytyy taiteilijoiden töistä isompi valikoima. He voivat tuoda myös erikseen sovittaessa lainaamoon nähtäväksi töitään.

Koura uskoo, että taidelainaamotoiminta edistää taiteen harrastamista ja hankkimista merkittävästi. Lainaamolla on paljon vakituisia asiakkaita, koska he ovat huomanneet palvelun toimivaksi.

– Teoksiin tutustuttuaan asiakas yleensä valitsee työn, joka herättää hyviä tuntemuksia. Pyrimme tietysti myös neuvomaan tarvittaessa asiakasta eri tavoin.

Myös Helsingissä ja Vantaalla on taidelainaamot. Niiden toimintaperiaate on sama kuin Espoossa, vaikka käytännöt hieman vaihtelevat. Kouran mukaan taidelainaamoilla on suunnitteilla lähitulevaisuudessa yhteisiä kuvioita.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.