null Lasten kanssa pohditaan vakaviakin aiheita: Taika-Petteri ja Jakke Jääkarhu herättävät ajatuksia myös ilmastonmuutoksesta

Hauska ja vauhdikas Jakke Jääkarhu on Taika-Petterin hahmoista suosituin.

Hauska ja vauhdikas Jakke Jääkarhu on Taika-Petterin hahmoista suosituin.

Ajankohtaista

Lasten kanssa pohditaan vakaviakin aiheita: Taika-Petteri ja Jakke Jääkarhu herättävät ajatuksia myös ilmastonmuutoksesta

Vatsastapuhuja Petteri Hakanen kertoo lapsille kannustamisen ja reilun meiningin merkityksestä. – Olen itse kokenut, miten suuri merkitys niillä on elämässä.

Taika-Petterillä eli Petteri Hakasella on haastattelupäivänä takana kolme koulukeikkaa Mäntsälässä. Se on hänelle normaali työpäivä. Tällaisia päiviä hän tekee lähes tauotta syksy- ja talviaikaan.

Hakanen on tullut erilaisine nukke- ja eläinhahmoineen tutuksi myös pääkaupunkiseudun päiväkodeissa, päiväkerhoissa, kouluissa ja tapahtumissa. Marraskuussa hänet nähdään Vantaan SuperParkissa, jossa järjestetään lapsille ja nuorille suunnattu liikunnallinen Ilo! Joy! -tapahtuma.

– SuperParkissa minulla on hieman erilaista ohjelmaa, sillä esitän siellä katuohjelmaa luomani eläinhahmon, Jakke Jääkarhun, kanssa. Ajelen yleisön joukossa laatikkopyörällä Jakke edessäni tangolla, ja yleisö voi tulla moikkaamaan meitä. Välillä hoidan juontotehtäviä.

Vantaalla Hakanen on esiintynyt vuosittain erilaisissa kaupungin ja seurakuntien tapahtumissa. Yksi niistä on Pyhän Laurin kirkossa alakoulujen kolmasluokkalaisille syksyisin järjestettävä Laurentius-seikkailu.

Taika-Petterin hahmo sai alkunsa yläkoulussa ja lukiossa opettajana toimineen Petteri Hakasen taikatemppuharrastuksesta. Sen jälkeen hän innostui jonglööraamisesta, isojen esineiden tasapainottelemisesta leuan päällä, vatsastapuhumisesta ja beatboksaamisesta. Näitä kaikkia lajeja Hakanen yhdistää esityksissään, ja usein hän myös samalla opettaa niitä yleisölle.

– Olen tehnyt tätä päätyönäni nyt seitsemäntoista vuotta. Esiinnyn ympäri maata. Olen tien päällä sesonkiaikaan lähes joka päivä. Teen yhteistyötä myös toisten artistien kanssa, Jyväskylässä asuva Hakanen kertoo.

Pyrin herättämään lapsissa ja nuorissa ajatuksia huumorin kautta. Esityksissä kuullaankin paljon naurua.

Hakasen vatsastapuhumisnumeroissa seikkailevat Jakke Jääkarhun lisäksi nukkehahmot Nikke Hakkarainen, Nestori Naamakirja ja Orankigutangi. Vuorovaikutukseen perustuvien esitysten aiheina ovat tunne- ja kaveritaidot, kannustaminen ja tarkkaavaisuus liikenteessä.

– Haluan tuoda esiin sitä, miten tärkeää on kannustaminen ja reilu meininki. Olen itse kokenut, miten suuri merkitys niillä on elämässä.

– Pyrin herättämään lapsissa ja nuorissa ajatuksia huumorin kautta. Esityksissä kuullaankin paljon naurua. Silti aiheena voi olla vaikka ilmastonmuutos tai se, mikä pelottaa.

Esityksiin sisältyvien teemojen taustalla on uusin lapsiin ja nuoriin liittyvä psykologinen tutkimus. Hakanen on tehnyt työnsä merkeissä jonkin aikaa yhteistyötä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen tutkijoiden kanssa.

Taika-Petterin esityksiä voi katsoa videoilta YouTubesta ja Lastenkirkko-sivustolta. Hän esiintyy myös C More Juniori -televisiokanavalla.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.