null Harras hetki: Kertomus velhokoulua käyvästä Harry Potterista on Justus Kankareen mielestä juuri nyt elämässä tärkeintä

Kahdeksanvuotias Justus Kankare viihtyy Harry Potterin parissa. Legoista rakennetussa Tylypahkassa ei voi olla varma, mikä tapahtuu oikeasti ja mikä leikisti.

Kahdeksanvuotias Justus Kankare viihtyy Harry Potterin parissa. Legoista rakennetussa Tylypahkassa ei voi olla varma, mikä tapahtuu oikeasti ja mikä leikisti.

Hengellisyys

Harras hetki: Kertomus velhokoulua käyvästä Harry Potterista on Justus Kankareen mielestä juuri nyt elämässä tärkeintä

Ankeuttajien uhka on saanut Justus Kankareen keskittymään elämän parhaisiin puoliin.

Koulupäivinä Justus Kankareen herätyskellona toimii äiti. Mutta parhaita ovat viikonloppuaamut. Päivä on jo valjennut verhon takana, kun Kankare pötköttelee peittonsa alla ja miettii, mihin kaikkeen voisi ruveta. Opettelisiko loitsuja seinälle ripustetusta julisteesta? Rakentaisiko legoista King’s Crossin aseman?

Kun muut nukkuvat, kukaan ei tule häiritsemään. Isosisko ei kommentoi tylsäksi sitä, mille oma mieli juuri palaa. Ja jos jokin ei suju, siinä voi epäonnistua ihan rauhassa.

Samasta syystä koulussa oma hetki on paras hetki. Saa piirtää tai lukea, kukaan ei keskeytä eikä kukaan vaadi mitään. Oman hetken arvoa lisää se, ettei sellaista ole merkitty lukujärjestykseen. Yhtäkkiä opettaja vain sanoo, että nyt.

Läksyjä tehdessään Kankare saattaa yhtäkkiä huomata oppivansa jotakin. Toisella luokalla hän on esimerkiksi oppinut, että sata miinus seitsemänkymmentä on kolmekymmentä. Ja entä se hetki, kun hän eskarilaisena yhtäkkiä tajusi, että tiessä lukee ”taxi” ja ”bus”.

Kertomus velhokoulua käyvästä Harry Potterista on Justus Kankareen mielestä juuri nyt elämässä tärkeintä. Legoista rakennetussa Tylypahkassa ei voi olla varma, mikä tapahtuu oikeasti ja mikä leikisti.

Loitsuista on apua esimerkiksi silloin, kun Kankare on liian väsynyt avatakseen huoneensa oven.

Huonona päivänä Kankare on ihan varmasti tuntenut ankeuttajan suudelman, sen, joka tarinan mukaan imee sielua ja jonka jälkeen ei enää koskaan voi tuntea iloa. Onneksi hyvä ei Tylypahkassa koskaan lannistu, vaikka paha yrittäisi mitä.

Kiihdyttävintä Harry Potterin tarinassa ovat voimat ja se, kenellä ne milloinkin ovat vallassaan. Velhojen monista taikakeinoista seljasauva on halutuin ja voimakkain. Se varjelee kuolemalta, onhan se itseltään kuolemalta saatu.

Justus Kankare omistaa seljasauvan. Hän tosin on ostanut sen ihan itse Harry Potter -tuotteita myyvästä kaupasta.

Joskus, kun Kankare herää yöllä, hän ottaa seljasauvan käteensä ja tarkistaa huoneensa.

Loitsuista on apua esimerkiksi silloin, kun Kankare on liian väsynyt avatakseen huoneensa oven. ”Alohomora”, hän sanoo ovensa takana, ja ovi aukeaa. Onneksi se on raollaan ja seljasauvalla tarvitsee tökätä vain vähän.

Iltaisin Kankare saattaa joskus nukahtaa kesken iltalaulun. Rikollismielisten väärinkäyttäjien varalta hän jättää laulun salaisuudeksi ja muistuttaa, että odotettu vaikutus saadaan aikaan vain äidin laulamana.

Korjattu nimivirhe 27.11.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.