null Taivaan tähden: Nousua ja pudotusta

Hengellisyys

Taivaan tähden: Nousua ja pudotusta

Marian ilmestyspäivän naiset ovat maistaneet Jumalan vastakohtaisuutta omissa kohtaloissaan.

Olohuoneen seinustalla seisoi harmoni. Sen polkimia piti painella, jotta siitä lähti ääni. Kellastuneita koskettimia tapaillen opettelin korvakuulolta soittamaan nuottipainoksen viivastoille painettuja mustia palleroita.

Yksi kiehtovimmista lauluista oli se, missä ”hän lyöpi ja tukee, hän riisuu ja pukee”. Jumalan vastakohtaisuus tuli monen pitkän säkeistön vahvistamana niin ilmeiseksi, etten ole sen jälkeen ihmetellyt hänen moninaisuuttaan.

Marian ilmestyspäivän naiset ovat maistaneet Jumalan vastakohtaisuutta omissa kohtaloissaan. Samuelin kirjan Hanna, joka oli itkenyt vuosikaudet lapsettomuuttaan, sai lopulta lapsen, mutta kaiken inhimillisen ymmärryksen vastaisesti antoi hänet Herralle, temppelissä kasvamaan.

Maria taas, kesken nuoren tytön haaveiden, lausui kylään tulleelle enkelille kokeneen naisen viisaudella: ”Tapahtukoon minulle niin kuin sinä sanot.” Kiitosvirressään hän lohduttautuu sillä, että sukupolvet kiittävät häntä autuaaksi. Ennen kuin arvaakaan hän saa kuitenkin kuulla, että miekka tulisi käymään hänen sydämensä läpi.

Ei siis ihme, että minussakin vaihtelevat varjo ja valo. Iloa seuraa itku ja tuskaa helpotus. Elämä soittaa korvakuulolta jyrkkien rinteiden ja pudotusten maisemaa.

Tämä kirjoitetaan matkani raporttiin: kiihkeä nousuni ja holtiton putoamiseni on nähty. Haalistumaton muste piirtää hyväksyvän merkinnän huomisen kirjaan.

 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kalevalainen versio Neitsyt Mariasta ei tarvinnut raskaaksi tulemiseen Pyhää Henkeä vaan puolukan

Hengellisyys

Runoilija Sirpa Kyyröselle Kalevalan Marjatta ja Raamatun Neitsyt Maria ovat lenkkejä myyttisten äitien ketjussa.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.