Taivaan tähden: Saat jos ensin annat

Taivaan tähden: Saat jos ensin annat

Myötätuntoa ei opita kirjoista, sitä on ensin saatava kokea.

Voit myös kuunnella tekstin:

-:- / -:-
Tämä on kyllä niin kaunista. Kiitos, Jeesus, että sanoit sen. Kiitos, evankeliumin kirjoittaja, että kirjoitit tämän Jeesuksen suuhun. Koska näin tämä sanatarkka sitaatti kuuluu: ”Antakaa, niin teille annetaan. Runsas mitta, tiiviiksi paineltu, ravisteltu ja kukkurainen, annetaan teidän syliinne. Niin kuin te mittaatte, niin teille mitataan.”

Sitaatti on erityisen arvokas siksi, että ihmisen kulttuuri on niin ottavainen. Se kopioi, plagioi ja varastaa. Se kadehtii, vähättelee ja raiskaa. Aina on ensimmäisenä mielessä, miten minun käy, mitä minä tästä saan, paljonko minun pitää maksaa.

Jatkuva toiselta vieminen ja kadehtiminen on osattomuuden hedelmä. Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia, sanoo sananlasku. Myötätuntoa ei opita kirjoista, sitä on saatava kokea. Lohduttaminen on vaikeaa, jos ei ole koskaan lohdutettu.

Mutta voi Jeesusta. Ei kai hänen psykologiansa onnu? Hän, ilmaisen armon asiantuntija, käskee ensin antaa ja sanoo, että vasta sen jälkeen voi saada.

Ei. Hän vain tietää, että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Moittimalla saa toisen suojautumaan, hylkäämällä tulee itse hylätyksi ja rakastamalla saa rakkautta enemmän kuin koskaan olisi ansainnut.

Jotta voisin antaa, asetun sylittelyjonoon ensimmäiseksi. Jos en salli itselleni hyvää enkä paistattele rakastavassa katseessa, on takkini tyhjä toisten edessä.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi