null Taivaan tähden: Uusiin hommiin

Taivaan tähden: Uusiin hommiin

Jeesus kutsuu ihmisiä rakkauden töihin: palvelemaan, rohkaisemaan ja lohduttamaan.

Voit myös kuunnella tekstin:

-:- / -:-
Jeesus oli – ja on – kova rekrytoimaan. Hänen ensimmäisestä rekrytoinnistaan kerrotaan sunnuntain evankeliumissa. Kohteena oli kolme kalastajaa.

He huuhtelivat verkkojaan samassa rannassa, missä Jeesus piti puhetta isolle kuulijakunnalle. Kun Jeesus näki heidät, hän pyysi lainaksi venettä ja Pietaria soutamaan vähän ulommaksi rannasta. Sitten Jeesus opetti kansaa veneessä istuen.

Lopetettuaan hän kehotti Pietaria soutamaan syvään veteen ja heittämään verkot. Pietari mutisi, ettei sieltä tullut mitään koko yönä. Mutta teki niin kuin Jeesus sanoi, yhdessä Johanneksen ja Jaakobin kanssa, jotka kuuluivat samaan venekuntaan.

He saartoivat niin ison kalaparven, että heidän verkkonsa repeilivät saaliin painosta. He pyysivät toisen venekunnan avukseen, ja molempien veneet täyttyivät kalan paljoudesta.

Rannalla Jeesus rekrytoi heidät ihmisten kalastajiksi. Kolmikko suostui heti tietämättä edes mikä homma se oikein oli. He jättivät kaiken ja seurasivat Jeesusta. Pietari ja Johannes eivät kutsuaan katuneet – eivät, vaikka se lopulta maksoi heidän henkensä. Heidät teloitettiin keisari Neron vainoissa.

Näin Jeesus toimi – ja toimii yhä, kutsuu ihmisiä töihinsä. Se on kutsu rakkauden töihin. Haaste palvelemaan lähimmäisiä, taistelemaan oikeudenmukaisuuden puolesta, rohkaisemaan, lohduttamaan ja raivaamaan erämaasta puutarhaa.

Sitä kaikkea on olla apostoli eli ”lähetetty”.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi