null Taivaan tähden: Just nyt mä en ehdi

Hengellisyys

Taivaan tähden: Just nyt mä en ehdi

Välinpitämättömyys on inhimillistä, mutta kristillistä se ei ole.

Voit myös kuunnella tekstin:

-:- / -:-
Kiitos, olen kyllä kiinnostunut ihmisoikeuksista, mutta juuri nyt en ehdi pysähtyä puhumaan. Hei, hieno juttu tuo turvapaikanhakijoiden majoittaminen. Harmi, että juuri nyt meidän elämäntilanteeseen ei sovi. Totta, kannattaisi vähentää lihan syöntiä. Ehkä tämän grillikauden jälkeen.

Missä on ihmisiä, siellä on kauniita aikeita ja hyviä suunnitelmia. Hyvin suunniteltua sanotaan puoliksi tehdyksi, vaikka totta puhuen maailma on täynnä tekosyitä, verukkeita ja väistöliikkeitä. Kun pitäisi kirjoittaa, siivoan. Kun pitäisi siivota, luen. Kun pitäisi puuttua väärinkäytöksiin, vaikenen. Kun pitäisi parantaa maailma, puolustaudun panokseni pienuudella.

Alkuun ajattelin, etten pidä apostoli Paavalin asenteesta, jonka mukaan meidän pitäisi olla moitteettomia ja puhtaita kieroutuneiden ja turmeltuneiden keskellä. Siitä ei ole kirkon vuosisatoina seurannut hyvää, päinvastoin. Sitten ymmärsin, että ongelmana ei ole ollut moitteettomuus ja puhtaus, vaan kuvitelma, että olisimme sitä ja voisimme sen vuoksi asettua toisten yläpuolelle.

Välinpitämättömyys maailman hyvinvoinnista, sen kasveista, eläimistä, jokien verkostosta, meristä ja ihmisistä, on inhimillinen, mutta syvästi epäkristillinen piirre. Tunnistan sen itsessäni. Juuri kun minun pitäisi tehdä kaikkeni, että luomakunta voisi paremmin, minulla on sen seitsemän asiaa, joihin pitää keskittyä ensin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.