null Takuusäätiön matalakorkoinen pienlaina pelasti yksinhuoltaja Ninan kalliilta pikavipiltä

Ajankohtaista Hyvä elämä

Takuusäätiön matalakorkoinen pienlaina pelasti yksinhuoltaja Ninan kalliilta pikavipiltä

Korkeintaan 2000 euron lainan voi saada, jos tulot ovat pienet mutta kuitenkin sellaiset, että lainatun summan pystyy lyhentämään parissa vuodessa pois.

Reilu vuosi sitten oli helsinkiläisellä Ninalla tiukka paikka. Hoitoalalla työskentelevä yksinhuoltaja joutui perheineen muuttamaan, ja asumismenot nousivat 4 300 euroon: piti maksaa kahden asunnon vuokra ja uuden kodin takuuvuokra. Säästöt eivät riittäneet.

– Onneksi olin lukenut jutun Takuusäätiön pienlainasta. Päätin hakea sitä, koska pankin lähestymiseen oli korkea kynnys ja pikavippiä en halunnut, Nina kertoo.

Hän saikin Takuusäätiöltä 2 000 euron pienlainan takuuvuokraa varten. Hän lyhentää sitä joka kuukausi sata euroa parin vuoden ajan. Korko on matalampi kuin luottokorteilla, saati pikavipeillä: neljä prosenttia. Muita kuluja lainasta ei tule.

Toiminnan on tarkoitus olla inhimillistä.
– Minna Backman Takuusäätiöstä

Pienlainatoiminta on perusteiltaan sosiaalista. Sillä halutaan tarjota mahdollisuus 200–2 000 euron kertaluonteisten menojen rahoittamiseen niille ihmisille, jotka eivät saa tulojensa tai maksuhäiriömerkinnän vuoksi muuta kohtuuhintaista lainaa.

Takuuvuokran lisäksi tyypillisiä kohteita ovat auton huollot, sairauskulut ja harrastusmenot.

Lainoitus sai alkunsa Yhteisvastuukeräyksestä

Takuusäätiön pienlainatoiminta alkoi vuoden 2012 Yhteisvastuukeräyksellä tarkoitukseen kerätystä potista. Lainan on siitä lähtien saanut reilu sata ihmistä vuodessa, noin kolmasosa hakijoista.

– Samalla Yhteisvastuukeräyksestä saadulla ja sijoitetulla pääomalla pyöritetään lainoja edelleen, kertoo sosiaalisten rahoituspalvelujen johtaja Minna Backman Takuusäätiöstä.

Lainan voi saada, jos tulot ovat pienet mutta kuitenkin sellaiset, että lainatun summan pystyy lyhentämään parissa vuodessa pois.

– Velkojen järjestelyyn lainaa saa vain, jos maksimilainasumma 2 000 euroa ratkaisee tilanteen, Backman kertoo.

Nina sai lainaansa kolmen kuukauden lyhennysvapaan 

Nina asuu nyt teininsä kanssa tyytyväisenä uudessa kodissa. Lähiaikoina hänellä on tiedossa erityisiä menoja: auto pitää huollattaa, on lapsen rippijuhlat ja omat pyöreät syntymäpäivät. Niinpä Nina pyysi Takuusäätiöltä kesäksi helpotusta lainan­maksuun.

– Sain touko-, kesä- ja heinäkuun vapaaksi lyhennyksistä. Nyt ei tarvitse säästää auton huollossa, mikä taas aiheuttaisi isommat kulut myöhemmin, hän iloitsee.

Takuusäätiöstä kerrotaan, että maksuvapaata annetaan asiakkaille joustavasti.

– Haluamme huomioida normaalin elämän ja sen yllätykset. Toiminnan on tarkoitus olla inhimillistä, Minna Backman ­sanoo.

Katso lisää tietoa Takuusäätiön pienlainasta

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Erityisesti nuorten aikuisten maksuhäiriömerkinnät yleistyvät – näin se voi vaikuttaa arkeen

Hyvä elämä

Luottotiedot voidaan tarkistaa esimerkiksi työpaikkaa tai kotivakuutusta hankkiessa.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.