null Tämä kolahti: Julian & Romeon nuoret näyttelijät saavat klassikon elämään

Tämä kolahti: Julian & Romeon nuoret näyttelijät saavat klassikon elämään

Veronan rakastavaisten traagisesta tarinasta nähdään Kansallisteatterissa moderni ja lennokas tulkinta.

William Shakespearen Romeosta ja Juliasta on tehty lukemattomia versioita. Kansallisteatterissa nähdään Jussi Nikkilän ohjaamana ja Anna Viitalan sovittamana ja dramatisoimana runollinen ja lennokas esitys nykypäivään sopivin lisämaustein. Tämä näkyy rennossa käytöksessä ja puvustuksessa.

Romeon ja Julian nimet on tässä teoksessa vaihdettu toisinpäin eli näytelmän nimenä on Julia & Romeo. Näin halutaan korostaa Julian kohtaloa hänen rakastuessaan Capulet-sukunsa vihaaman Montaguen suvun perilliseen. Julia esiintyy näyttämöllä nuorena tahtonaisena, joka ei kainostele tunteiden näyttämistä Romeolleen.

Veronan rakastavaisia esittävät Teatterikorkeakoulussa opiskelevat Satu Tuuli Karhu ja Olli Riipinen. Myös kolmessa muussa keskeisessä roolissa on teatterikorkeakoululaisia. Karhu ja Riipinen tekevät intohimoiset ja koskettavat roolityöt. Hyvää läsnäoloa ja energiaa on muissakin nuorissa näyttelijöissä. Hervottomissa sivurooleissa nähdään Sanna-Kaisa Palo imettäjänä ja Kristo Salminen Isä Laurencena.

Tärkeä osuus näytelmässä on muusikoilla, Mila Laineella ja Aleksi Kaufmannilla, jotka tahdittavat esitystä vaihtelevin sävelin, lyyrisestä sellonsoitosta diskorytmeihin. Samoin Katri Rentton pelkistetty lavastus kaksine ruusuparvekkeineen tukee esitystä hienosti.

Julian & Romeon loppu on pysäyttävän kaunis nuoren parin kohdatessa kuolemansa jälkeen jossain toisessa todellisuudessa.


Toimittajan fiilikset:

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi