null Taskulamppu mukaan ja seikkailulle! Joulupolut ja jouluvalaistukset tarjovat ihasteltavaa ulkoilijoille pääkaupunkiseudulla

Puistolan kirkolla on Seuraa tähteä -joulupolku. 

Puistolan kirkolla on Seuraa tähteä -joulupolku. 

Ajankohtaista

Taskulamppu mukaan ja seikkailulle! Joulupolut ja jouluvalaistukset tarjovat ihasteltavaa ulkoilijoille pääkaupunkiseudulla

Joulupolkuja voi käydä ihastelemassa turvallisesti omaan tahtiin ja omalla porukalla.

Espoo

Espoon tuomiokirkon joulupolku 5.12–6.1.2021. Polulle tarvitset ”postilaatikosta” mukaasi kartan sekä joulukertomuksen. Voit myös halutessasi ladata ne puhelimeesi täältä. Seuraa karttaan merkittyä reittiä kiertämällä pysähdyspisteet numerojärjestyksessä. Polun varrelta löydät 8 isoa lyhtyä, joiden ääreen voit pysähtyä ja tarkastella lyhdyn sisältöä. Jokaisen lyhdyn luona voit lukea lyhdyn numeroa vastaavan osan joulukertomuksesta sekä miettiä siihen liittyvää kysymystä. Palautathan kartan sekä joulukertomuksen viimeisen lyhdyn luona olevaan postilaatikkoon. 

Soukan kappelin joulukuusipuisto, Soukantie 3. Kuusipuisto on avoinna vuorokauden ympäri 20.12. saakka.

Helsinki

Alppila: Alppilan tontut ovat hävinneet Alppilan kirkon lähistöllä sijaitsevaan Loviisan puistoon, Porvoonkatu 26. Etsi tontut ja postaa kuvat! Puistossa on kymmenen tonttua, ja ne piileskelevät siellä koko ajan jouluun asti. Tonttuhavainnot voi kertoa Instagramissa @lastenperjantaialppilankirkko tai @kallionsrk. Puistossa on valot, mutta pimeällä kannattaa ottaa taskulamppu mukaan!

Haaga: Huopalahden kirkonmäellä (Vespertie 12) jouluista nähtävää. Puisto on saanut kausivalot, jouluikkunan löytää kirkon ulko-oven tuntumassa ja Vespertien puolella on jouluseimi.

Kannelmäki: Kannelmäen kirkon, Vanhaistentie 6, ikkunoiden jouluasetelmissa tuttujen hahmojen mukana kulkee Lastenkirkon Päkä-lampaan joulupolku. Tähän liittyvän kertomuksen ja laulut voi kuunnella ikkunaan kiinnitetyistä kylteistä QR-koodien avulla.

Käpylä: Aasin matkassa -ikkunavaellus Käpylän kirkon, Metsolantie 14, ikkunoissa 6.1.2021 saakka. Neljä ikkunaa on koristeltu jouluevankeliumin tapahtumien mukaisesti. Mukana seikkailevat myös Lastenkirkon Päkä ja Pulmu. Jokaisessa ikkunassa on ohjeet ja QR-koodi, jonka avulla voi kännykän kautta kuunnella tekstin ja siihen liittyvän laulun. Tekstit suomeksi ja ruotsiksi. 

Malmi: Kauneimmat joululaulut -polku Malmin kirkon pihassa, Kunnantie 1, 17.12 alkaen. Kulje jouluun ja kuuntele rakkaimpia joululauluja älypuhelimellasi QR-koodien kautta.

Maunula: Aasin matkassa -ikkunavaellus Maunulan kirkon, Metsäpurontie 15, ikkunoissa 6.1.2021 saakka. Neljä ikkunaa on koristeltu jouluevankeliumin tapahtumien mukaisesti. Mukana seikkailevat myös Lastenkirkon Päkä ja Pulmu. Jokaisessa ikkunassa on ohjeet ja QR-koodi, jonka avulla voi kännykän kautta kuunnella tekstin ja siihen liittyvän laulun. Tekstit suomeksi ja ruotsiksi.

Munkkiniemi: Omatoiminen jouluvaellus Seuraa tähteä!, lähtöpaikkana Munkkiniemen kirkon edusta, Tiilipolku 6. Tarvitset QR-koodin lukijan puhelimeesi. Kartan löydät kirkon ikkunasta, ja tähdet johdattavat sinut perille. Polku vaellettavissa lauantaista 12.12 alkaen.

Pakila: Hyvän Paimenen kirkon valaistusta pihapiiristä Pakilassa, Palosuontie 1, löytyy kuljettavaksi joulupolku joulukuusineen ja seimineen. Kartta löytyy ulkoilmoitustaululta. Kirkon ikkunoista saa kurkistella sisään luvan kanssa.

Pakilan kirkon valotaidetta.

Pakilan kirkon valotaidetta.

Pitäjänmäki: Pitäjänmäen kirkolla, Turkismiehenkuja 4, toisen kerroksen ikkunoiden seimiä katsoessa voi samalla napata heijastimen pihamuurin heijastinpensaasta, ja siihen saa myös jättää itselle tarpeettomia heijastimia 31.12. saakka.

Puistola: Toiminnallinen Seuraa tähteä -joulupolku lapsiperheille Puistolan kirkon pihassa, Tenavatie 4, 12.12 alkaen. Sopii alle 10-vuotiaille. Myös Kauneimmat joululaulut -polku Puistolan kirkon pihalla 17.12. alkaen. Kulje jouluun ja kuuntele rakkaimpia joululauluja älypuhelimellasi QR-koodien kautta.

Puotila: Valon polku Puotilan kappelin, Puotilantie 5, ja Puotilan kartanon pihapiirissä 6.1.2021 saakka. Polun kuudella rastilla voi itsenäisesti kulkien syventyä joulun sanomaan. Lyhyet tekstit ja lauluehdotukset sekä joulun sanomaan liittyvät symbolit kuvaavat matkaa jouluun ja sen tunnelmaan. Ensimmäinen rasti sijaitsee Puotilan kappelin ulkoilmoitustaululla.

Tapanila: Kauneimmat joululaulut -polku Tapanilan kirkon pihalla, Veljestentie 6. Kulje jouluun ja kuuntele rakkaimpia joululauluja älypuhelimellasi QR-koodien avulla.

Aarteita Puistolan kirkon joulupolun varressa.

Aarteita Puistolan kirkon joulupolun varressa.

Tapulikaupunki: Toiminnallinen Seuraa tähteä -joulupolku lapsiperheille Tapulin seurakuntakodin ikkunoissa, Maatullinkuja 4, alkaen 12.12. Sopii alle 10-vuotiaille.

Vallila: Paavalinkirkon, Sammatintie 5, ikkunoiden seimiasetelmiin liittyy katseltavaa, koettavaa, kuunneltavaa ja pieniä tehtäviä. Sopii kaikenikäisille. Nähtävillä 8.1.2021 saakka. Paavalinkirkon sisäpihalla myös kuusipiha.

Viikki: Kauneimmat joululaulut -polku Viikin kirkon ikkunoissa, Agronominkatu 5, alkaen 17.12. Kulje jouluun ja kuuntele rakkaimpia joululauluja älypuhelimellasi QR-koodien kautta.

Valoteoksia ja jouluvalaistuksia kirkkopihoilla

Herttoniemen kirkko, Hiihtomäentie 23: ikkunoissa jouluvalaistusta.

Huopalahden kirkonmäki, Vespertie 12: kirkkopuisto on saanut jouluvalaistusta.

Hyvän Paimenen kirkko, Palosuontie 1, Pakila: kirkon katolla Alexander Reichsteinin uv-valoteokset lapsi ja äiti vauvan kanssa, jotka katsovat taivaalla lentävää enkeliä. Nähtävillä 28.12. saakka.

Kannelmäen kirkko, Vanhaistentie 6: kirkon pihalla valopuistossa valaistuja puita ja pensaita.

Lauttasaaren seurakunnan väistötila, Heikkiläntie 7, 4. kerros: kirkkoherran huoneen ikkunassa valoteos, jossa on iso valaistu kynttilä ja valaistu teksti #valaisetpimeän

Malmin kirkko, Kunnantie 1: jouluvalaistus.

Mikaelinkirkko, Emännänpolku 1, Kontula: kirkon edustalla neljä valaistua joulukuusta.

Munkkivuoren kirkko, Raumantie 3: kirkkorakennuksella jouluvalaistus.

Yksityiskohta Puistolan kirkon pihalta.

Yksityiskohta Puistolan kirkon pihalta.

Paavalinkirkko, Sammatintie 5: joulupihan valaistus.

Puistolan kirkko, Tenavatie 4: jouluvalaistus.

Puotilan kappeli, Puotilantie 5: kappelin lähistöllä valaistu iso puu.

Roihuvuoren kirkko, Tulisuontie 2: seinälle heijastetaan jouluaiheisia kuvia.

Vartiokylän kirkko, Kiviportintie 5: pihakuusen jouluvalaistus.

Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7: kirkon ulkovalaistus.

Östersundomin kirkko ja hautausmaa, Kappelintie 65: puiden jouluvalaistusta.

Vantaa

Hämeenkylän kirkon (Auratie 3) pihamaalla perheiden joulupolku 1.-20.12. Työntekijöitä päivystää polulla perjantaisin 4.-18.12. klo 9.30–10.30. Joulupolulla pääset hauskojen lapsille suunnattujen tehtävien pariin. Luvassa mm. joulujumppaa ja tonttunimiä. Polku alkaa kirkon yläpihalta. Sen päätteeksi ihastellaan kirkon jouluikkunoita, jotka johdattavat joulun suuren sanoman äärelle. Polku on rastimuotoinen. Jos rastilla on edellinen osallistuja, odotathan vuoroasi ja jätät turvavälin. Pimeällä mukaan voi ottaa taskulampun.

Myyrmäen kirkon (Uomatie 1) ja Kivistön kirkon (Laavatie 2) ympäristössä koko perheen joulupolut. Jumppaa, joululauluja, hauskaa yhdessäoloa ja löytämisen iloa joulun salaisuuden äärellä. Kaikki 12 rastia löytyvät kirkon etupihalta. Polun voi kulkea omassa porukassa ja omaan tahtiin. Joulupolun rastit toimivat QR-koodeilla, joten tarvitset mukaan sellaisen laitteen, jolla pystyt koodeja lukemaan.

Vantaan kirkoissa pidetään valoja päällä jouluyönä. Näin tuodaan valoa pimeyden keskelle ja välitetään viestiä joulun sanomasta ja toivosta. Seuraavat kirkot tai kappelit valaistaan sisältä päin: Hämeenkylän kirkko, Korson kirkko ja uurnahautausmaa, Pyhän Laurin kirkko, Rekolan kirkko, Asolan seurakuntakoti, Hakunilan kirkko, Länsimäen kirkko, Kivistön kirkko ja Seutulan kappeli.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.