null Avioero antoi Teemu Kunnolle mahdollisuuden kokeilla minimalistista elämäntapaa −muutoksesta syntyi myös blogi ja kirja

Teemu Kunto yksinkertaisti elämäänsä vähentämällä rajusti tavaran, shoppailun ja digivälineiden määrää.

Teemu Kunto yksinkertaisti elämäänsä vähentämällä rajusti tavaran, shoppailun ja digivälineiden määrää.

Hyvä elämä

Avioero antoi Teemu Kunnolle mahdollisuuden kokeilla minimalistista elämäntapaa −muutoksesta syntyi myös blogi ja kirja

Minimalismi itsessään ei anna merkitystä elämään, vaan se syntyy muista asioista.

Minimalistisen elämäntavan myötä Teemu Kunto alkoi pitää blogia. Nyt hän on kirjoittanut aiheesta kirjan Minimalismi (Otava).

Kunto oli tutustunut minimalismiin jo vuosia aiemmin. Perheelliselle miehelle yksinkertaisempi elämäntyyli ei kuitenkaan silloin sopinut. Sitten tuli avioero ja elämä mullistui. Lopullisen sysäyksen minimalismiin toi työpaikan menetys.

– Vähensin rajusti tavaran, shoppailun ja digivälineiden määrää. Aloitin minimalismin ihmiskokeena, mutta siitä on tullut pysyvä elämäntapa.

Miehen aiempi elämäntyyli muistutti minimalismin vastakohtaa, ylen määrin kaikkea haalivaa maksimalismia. Nykyään Teemu Kunto tuntee lähestyvänsä jo ­sopivalismia, joka tarkoittaa näiden kahden suuntauksen välimuotoa.

– Jonkin aikaa eron jälkeen muutin Vaasasta Seinäjoelle yksiöön, joka oli entisen olohuoneeni kokoinen. Näin pääsin samalla asumaan lähemmäksi lapsiani. Nykyään asun kaksiossa, että lasten on helpompi viettää aikaa luonani.

Aikoinaan Kunto toimi nuorisopastorina helluntaiseurakunnassa. Iltatyö ei pidemmän päälle sopinut perheenisän aikatauluihin, joten hän hakeutui myyntitöihin.

– Normaali myyntityö perustuu maksimaalisen tuloksen hankkimiseen, joten hakeuduin maailmankuvaani paremmin vastaaviin myyntitehtäviin. Työskentelen nyt Kiertonet.fi-palvelussa.

Korona-aika on saanut ihmiset pysähtymään ja miettimään asioi­ta.

Minimalismi ei Teemu Kunnon mukaan itsessään anna merkitystä elämään, vaan se syntyy hyvästä arjesta, ihmissuhteista ja olemisesta tässä hetkessä. Hän kertoo nukkuvansa kahdeksan tuntia yössä, lukevansa 50 kirjaa vuodessa ja lenkkeilevänsä päivittäin.

Kunto pyrkii elämään ekologisesti: hän ei omista autoa eikä juuri syö lihaa. Hän ajattelee tavallaan harjoittelevansa ilmastokriisin tuomia haasteita varten.

– Korona-aika on saanut ihmiset pysähtymään ja miettimään asioi­ta. Monella etätyö ja vapaa-­aika perustuvat nyt ruudun tuijottamiseen, mutta kun sitä tietoisesti vähentää, saa elämään enemmän rauhaa ja tilaa.

Toukokuussa Kunto toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa. Hän muuttaa asumaan Helsingin Kallioon, josta on jo sopivankokoinen asunto katsottuna.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.