null Tikkurilan keskustakorttelin peruskiven aikakapseliin kätkettiin seurakunnan kerholaisten piirroksia

Tältä kerrostalot näyttävät valmiina. Havainnepiirroksessa vasemmalla näkyy Tikkurilan tuleva kirkko.

Tältä kerrostalot näyttävät valmiina. Havainnepiirroksessa vasemmalla näkyy Tikkurilan tuleva kirkko.

Ajankohtaista

Tikkurilan keskustakorttelin peruskiven aikakapseliin kätkettiin seurakunnan kerholaisten piirroksia

Uuden kirkon viereiselle tontille tulee seitsemän kerrostaloa. Tontti on ostettu Vantaan seurakunnilta ja kaupungilta.

Samaan aikaan kun työt Tikkurilan uuden kirkon rakennustyömaalla etenevät, tapahtuu myös naapuritontilla. Kirkon kupeeseen vastapäätä kaupungintaloa rakennetaan uutta keskustakorttelia. Sen peruskiveen muurattiin torstaina 29.8. aikakapseli, jonne kätkettiin Tikkurilan seurakunnan järjestämän koululaisten iltapäiväkerhon ja Ilolan päiväkerhon lasten piirroksia.

– Rakennuttaja pyysi jo keväällä, että Tikkurilan seurakunta tekisi aikakapseliin jotakin. Kun kerhot elokuussa alkoivat, pyysimme lapsia piirtämään taloja karttaan. Sai piirtää talon, jossa asuu tai haluaisi asua. Sen lisäksi lapset piirsivät muun muassa kirkon, koulun ja kaupan. Lapset olivat tehtävästä innoissaan, kertoo iltapäiväkerhon ohjaaja Tiina Toivanen.

Piirustusten teemana oli koti Tikkurilassa. Lapset kiinnittivät piirroksensa Vantaan opaskarttaan. Aikakapseliin, jollaisia ei asuntotyömaille yleensä kätketä, muurattiin piirroksen lisäksi korttelin peruskirja, Suomen tällä hetkellä käytössä olevat kolikot sekä Vantaan Sanomat -lehden tuorein numero. Peruskiven muuraukseen osallistui Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Vantaan seurantayhtymän ja Vantaan kaupungin SRV- ja NREP-yhtiöille myymällä tontille tulee seitsemän 5–8-kerroksista kerrostaloa. Asemakaavan mukainen kerrosala on 20 500 kerrosneliömetriä. Asuntoja alueelle tulee yhteensä noin 450 ja liiketilaa noin 800 neliötä. Ensimmäisten talojen arvioitu valmistumisajankohta on keväällä 2021. Tikkurilan kirkon on tarkoitus valmistua ensi vuoden lopulla.

Lasten piirrokset Vantaan kartalla päätyivät aikakapseliin.

Lasten piirrokset Vantaan kartalla päätyivät aikakapseliin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.