null Tikkurilan seurakunta myönsi kirkkoturvaa neljälle turvapaikanhakijalle – heitä ei piilotella viranomaisilta, vaan annetaan henkistä tukea vaikeassa tilanteessa

Turvapaikanhakijoiden päivät kuluvat odottaen tietoa saavatko he jäädä Suomeen. Tämä kuva on Punavuoren vastaanottokeskuksesta vuodelta 2017.

Turvapaikanhakijoiden päivät kuluvat odottaen tietoa saavatko he jäädä Suomeen. Tämä kuva on Punavuoren vastaanottokeskuksesta vuodelta 2017.

Ajankohtaista

Tikkurilan seurakunta myönsi kirkkoturvaa neljälle turvapaikanhakijalle – heitä ei piilotella viranomaisilta, vaan annetaan henkistä tukea vaikeassa tilanteessa

Vantaalaisseurakunta antaa kirkkoturvaa neljälle irakilaiselle. Kirkkoherra Janne Silvastin mukaan he ovat vaarassa, mikäli heidät palautetaan. Seurakunta on kertonut asiasta poliisille.

Tikkurilan seurakuntaneuvosto vahvisti eilen illalla pitämässään kokouksessa kirkkoherra Janne Silvastin maaliskuussa tekemän päätöksen. Seurakunta antaa kirkkoturvaa neljälle irakilaiselle turvapaikanhakijalle. Päätös ei tarkoita sitä, että seurakunta piilottelisi turvapaikanhakijoita poliisilta tai muiltakaan viranomaisilta, vaan heidän tukenaan olemista vaikeassa ja ahdistavassa tilanteessa.

Kirkkoturvatapauksia varten meillä on Vantaan seurakunnissa päätetyt yhteiset ohjeet, joiden mukaan toimimme.

– Janne Silvast, Tikkurilan kirkkoherra

– Annamme samanlaista tukea kuin diakoniatyössämme muillekin hädässä oleville ihmisille. Kuuntelemme ja autamme jaksamaan henkisesti. Voimme auttaa myös joissakin käytännön asioissa. He eivät asu seurakunnan asunnossa ja asianajaja heillä on omasta takaa, kertoo Silvast.

Silvastin mukaan kirkon tehtävä on auttaa heikkoa ja hädässä olevaa.

– Kirkkoturvatapauksia varten meillä on Vantaan seurakunnissa päätetyt yhteiset ohjeet, joiden mukaan toimimme. Niiden mukaisesti toimimme myös yhdessä viranomaisten kanssa. Olemme kertoneet avoimesti poliisille, että tarjoamme kirkkoturvaa neljälle irakilaissyntyiselle henkilölle.

Seurakunta haluaa turvata hädässä olevien yksityisyydensuojan eikä siksi kerro heistä julkisuuteen tarkempia tietoja. Siten Silvast ei kommentoi esimerkiksi sitä, onko kyse perheestä tai ovatko turvapaikanhakijat kristityiksi kääntyneitä muslimeja.

– En kommentoi näitä asioita. Tunnen kuitenkin heidät kaikki. Seurakunnan diakoni on tavannut heitä säännöllisesti. He ovat erittäin heikossa tilanteessa, jos heidät palautetaan. Olemme olleet usein yhteydessä myös heidän asianajajaansa. Olen vakuuttunut siitä, että heitä uhkaava vaara on todellinen. Kirkkoturvaan on päädytty huolellisen harkinnan jälkeen. Kirkossa on asiasta ohjeet, joita olemme myös Vantaan ohjeissa soveltaneet, sanoo Silvast.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Tikkurilan seurakunta antaa kirkkoturvaa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Saksalainen nunna sai sakkoja ja rauhanpalkinnon kirkkoturvan antamisesta kahdelle nigerialaisnaiselle

Ajankohtaista

Kirkkoturvalla on Saksassa pitkät perinteet. Nyt viranomaiset, erityisesti Baijerin osavaltion syyttäjät, ovat kiristäneet suhtautumistaan siihen.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.