null Tikkurilassa pääsee tutustumaan vapaaehtoistyön eri muotoihin

Päivi Mäkinen kertoo, että vapaaehtoistehtäviä on laaja kirjo ja että niihin voi osallistua omien voimavarojensa mukaan.

Päivi Mäkinen kertoo, että vapaaehtoistehtäviä on laaja kirjo ja että niihin voi osallistua omien voimavarojensa mukaan.

Tikkurilassa pääsee tutustumaan vapaaehtoistyön eri muotoihin

Vapaaehtoistyötä voi tehdä omien voimavarojensa ja elämäntilanteensa mukaan.

Päivi Mäkinen, koordinoit elokuun lopussa alkavaa Tikkurilan seurakunnan vapaaehtoistyön koulutusta. Kenelle se on tarkoitettu ja mitä se sisältää?

– Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat oppia uutta, tutustua ihmisiin ja löytää paikkansa vapaaehtoistyössä. Kolme päivää kestävässä koulutuksessa paneudutaan vapaaehtoistyön periaatteisiin ja käytäntöihin sekä sen eri muotoihin. Kurssilla harjoitellaan myös vuorovaikutustaitoja ja toisen ihmisen kohtaamista.

Millaisia vapaaehtoistehtäviä on tarjolla?

– Tarjolla on kertaluonteisia tehtäviä, kuten tempauksia ja kahvituksia. Sitten on säännöllisempää toimintaa, esimerkiksi kerran viikossa sadalle hengelle järjestettävä aamupalatarjoilu. On myös pitkäkestoisempia ryhmänohjaajien tehtäviä. Lisäksi on itsenäisempää tekemistä, kuten kastetossujen neulomista ja nikkarointiavun tarjoamista vanhuksille.

Kuinka paljon aikaa vapaaehtoistyö vaatii?

– Jotkut tehtävistä vaativat enemmän aikaa ja sitoutumista kuin toiset. Jokainen voi osallistua vapaaehtoistyöhön oman elämäntilanteensa ja voimavarojensa mukaan.

Mikä on erityisen tärkeää toisen ihmisen kohtaamisessa?

– On tärkeää olla läsnä ja avoin sekä arvostaa ja kuunnella toista ihmistä. Näitä asioita myös harjoitellaan koulutuksessa eri tavoin.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi