null Töölön seurakunta kävi läpi turvallisuusohjeensa – turistit eivät ole ihmetelleet betoniesteitä

Ajankohtaista

Töölön seurakunta kävi läpi turvallisuusohjeensa – turistit eivät ole ihmetelleet betoniesteitä

Poliisi jatkaa tutkintaa mahdollisesta terrori-iskun suunnittelusta.

Keskusrikospoliisi piti Helsingin Temppeliaukion kirkkoon kohdistuvaa terroriuhkaa varteenotettavana ja todenperäisenä, vahvistaa rikosylikomisario Tero Haapala Ylen uutisille. Tästä kertoo sekin, että sisäministeri Paula Risikko oli Helsingin Sanomien mukaan herätetty yöllä asian vuoksi.

Tapauksen tutkinta jatkuu. Töölön kirkon eteen asetetut betoniesteet pysyvät paikallaan, mutta kirkon toiminta jatkuu normaalisti. Töölön seurakunnan kirkkoherra Auvo Naukkarisen mukaan turistit eivät ole asiaa ihmetelleet tai kyselleet. Betoniesteet näyttävät heistä sopivan materiaaliltaan kirkon eteen.

Naukkarinen kävi tilannetta läpi tiistaiaamun työntekijäkokouksessa.

– Meillä oli tunnin mittainen asiallinen keskustelu tilanteesta. Meillä on ammattitaitoinen työntekijäjoukko ja hyvä päällystö. Pääsuntio Toni Vesterinen oli jo valmistellut asioita ja muun muassa suntioiden työaikaan tehtiin vähän laajennuksia. Vesterinen on myös kirkon turvallisuuspäällikkö ja hänen kanssaan käytiin läpi turvallissuunnitelma ja mistä ohjeet löytyvät.

Tieto siitä, että Temppeliaukion kirkko on mainittu Isiksen propagandamateriaalissa viime vuonna, ei ollut Naukkarisella aiemmin tiedossa. Se, että kirkko merkittävänä turistikohteena on houkutteleva paikka pahantekijöille, ei kuitenkaan ole yllätys ja siitä on seurakunnassa keskusteltu.

Töölöläisissä tilanne on herättänyt huolta. Asiasta on keskusteltu sosiaalisessa mediassa.

– Aiomme pitää poliisiin jatkossakin yhteyttä, mutta ainakin sen mukaan, mitä poliisi on asiasta tiedottanut, tilanne on rauhoittunut. Kirkon toiminta jatkuu normaalisti.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Töölön ja Meilahden seurakunnat suunnittelevat yhdistymistä

Ajankohtaista

Pohjoiseen kantakaupunkiin syntyisi Helsingin kolmanneksi suurin seurakunta.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.