null Tuomasmessun uusi pappi Kati Pirttimaa toivottaa hengelliset evakot ja epäilijät tervetulleiksi: ”Jos Jumala on kadoksissa, etsiminen on jo askel kohti Jumalaa”

Kati Pirttimaa toimii luterilaisen kirkon lisäksi myös anglikaanisen kirkon pappina Helsingissä.

Kati Pirttimaa toimii luterilaisen kirkon lisäksi myös anglikaanisen kirkon pappina Helsingissä.

Ajankohtaista

Tuomasmessun uusi pappi Kati Pirttimaa toivottaa hengelliset evakot ja epäilijät tervetulleiksi: ”Jos Jumala on kadoksissa, etsiminen on jo askel kohti Jumalaa”

Vuonna 1988 aloitettu Tuomasmessu on yksi Helsingin suosituimmista messuista.

Pappi ja kanttori Kati Pirttimaa on valittu Tuomasyhteisön toiminnanjohtajaksi ja Helsingin Agricolan kirkolla järjestettävien Tuomasmessujen papiksi.

Pirttimaa on aiemmin toiminut muun muassa jumalanpalveluselämän ja spiritualiteetin asiantuntijana Espoon tuomiokapitulissa ja kanttorina Kallion seurakunnassa. Hän toimii luterilaisen kirkon lisäksi myös anglikaanisen kirkon pappina Helsingissä.

Vuonna 1988 aloitettu Tuomasmessu on yksi Helsingin suosituimmista messuista. Tuomasmessun nettisivuilla messua kuvaillaan avaran hengellisyyden luterilainen messuksi, jossa arkiseen elämään liittyvät kysymykset yhdistyvät vanhan kirkon traditioon ja joka rohkaisee avaraan ja armahtavaan uskoon.

Pirttimaa toivoo, että Tuomasmessu voi myös jatkossa olla paikka, jossa helsinkiläinen voi etsiä, elää hengellistä elämää ja kasvaa kristittynä.

– Toivoisin, että Tuomasmessu ja Agricolan kirkko olisivat hengellisen elämän keskus, jossa ihmiset tietävät, että he saavat olla sellaisia kuin ovat.

Uskossa keskeistä on luottamus

Pirttimaa toivottaa Tuomasmessuun tervetulleeksi myös epäilijät ja hengelliset evakot. Niille, jotka haluaisivat uskoa, mutta eivät pysty, Pirttimaa suosittelee armollisuutta itseä kohtaan.

– Uskomisessa keskeistä ei ole se, pidänkö joitain oppilauseita tosina vai en. Keskeisintä on se, luotanko minä armolliseen Jumalaan, Pirttimaa sanoo.

– Jos Jumala on kadoksissa, etsiminen on jo askel kohti Jumalaa. Ajattelen myös, että vaikka ihmisestä voi tuntua, että Jumala on kadoksissa, ihminen ei ole silloinkaan kadoksissa Jumalalta.

Rukous on myös sen kuuntelemista, mihin meitä tarvitaan tässä maailmassa.
– Kati Pirttimaa

Kun ihminen lähtee avoimin mielin etsimään, mitä kaipaa ja kuka itse on, hän voi Pirttimaan mukaan löytää vastauksia myös siihen kysymykseen, kuka Jumala on.

Mikä Jumala sitten on?

– Jumala on rakkaus, Pirttimaa vastaa.

Hän uskoo, että nykyhelsinkiläisetkin ovat kiinnostuneita Jumalasta ja Jeesuksesta.

– Elämä, kuolema ja rakkaus kiinnostavat ihmisiä. Sen pohdinnan kautta Jumala ja Jeesuskin tulevat yleensä jossain kohdin tavalla tai toisella mietintään.

”Rukous ei ole pakoa maailmasta”

Kati Pirttimaan omassa hengellisyydessä on keskeistä, että hiljaisuus ja rukous ovat tasapainossa toiminnan kanssa.

– Rukous ei ole pakoa maailmasta vaan maailman asioiden kantamista Jumalan eteen. Rukous on myös sen kuuntelemista, mihin meitä tarvitaan tässä maailmassa, Pirttimaa sanoo.

– Me toimimme Jumalan käsinä ja jalkoina silloin, kun autamme apua kaipaavia, hätää kärsiviä ja syrjään sysättyjä.

Pirttimaa aloittaa tehtävässään joulukuussa. Tuomasyhteisön nykyinen toiminnanjohtaja Pirjo Kantala jää eläkkeelle vuodenvaihteessa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.