null ”Ihmiset kaipaavat rukousta pelkojen ja ahdistuksen keskellä”, sanoo  tuomasyhteisön pappi Pirjo Kantala

Tuomasmessut täyttävät kirkon.

Tuomasmessut täyttävät kirkon.

Ajankohtaista

”Ihmiset kaipaavat rukousta pelkojen ja ahdistuksen keskellä”, sanoo  tuomasyhteisön pappi Pirjo Kantala

Helsingin Agricolan kirkossa kokoontuva Tuomasmessu jää tauolle koronaviruksen vuoksi. Tuomasyhteisön pappi Pirjo Kantalan mukaan rukous jatkuu ja nyt sitä tarvitaan.

Helsingin Agricolan kirkon Tuomasmessu on yksi niistä kirkollisista tilaisuuksista, jotka keräävät satoja ihmisiä säännöllisesti. Esimerkiksi pääsiäisen messussa olisi saarnannut Helsingin emerituspiispa Eero Huovinen. Kirkkoon odotettiin 700–800 henkeä.

– Kun hallitus kehotti luopumaan yli 500 henkeä keräävistä tilaisuuksista, päätimme pikaisesti, että Tuomasmessu jää toistaiseksi tauolle samoin kuin kevään ehtookellot. Päätös tehtiin sekä satojen messukävijöiden että kymmenien vapaaehtoisten suojelemisen vuoksi, tuomasyhteisön pappi Pirjo Kantala sanoo.

Tuomasyhteisön pappi Pirjo Kantala

Tuomasyhteisön pappi Pirjo Kantala

Tuomasmessussa keskeisessä roolissa on ihmisten siunaaminen ja esirukous. Rukous ei Kantalan mukaan jää tauolle, päinvastoin. Rukouspyyntöjä voi lähettää messun kotisivujen kautta nettialttarille tai jättämällä rukousviestin numeroon 044 0980 119. Tuomasmessun vapaaehtoiset rukoilevat pyyntöjen puolesta yksin tai pienessä ryhmässä.

– Ihmiset kaipaavat rukousta pelkojen ja ahdistuksen keskellä. Korona osoittaa, että elämä on arvaamatonta emmekä me pysty sitä hallitsemaan. Jumalaan on Suomessa aina turvattu hädän keskellä ja niin saamme tehdä nytkin.

– Kaipaamme yhteyttä myös toisiimme, vaikka kohtaamisia pitää rajoittaa. Olemme samassa veneessä ja voimme kantaa toisiamme rukouksessa, sanoo Kantola.

Normaalisti Tuomasmessu radioidaan Radion Dein kautta eri puolille Suomea. Nyt messun tilalla on Tuomastunti, jossa keskustellaan kirkkovuoden sunnuntain teemasta ja kuullaan musiikkia.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.