null Twitter tulkitsi Daavidin tähden vihakuvaksi ja lukitsi useita juutalaisia käyttäjätilejä – somejätti ilmoitti tehneensä virheen

Ajankohtaista

Twitter tulkitsi Daavidin tähden vihakuvaksi ja lukitsi useita juutalaisia käyttäjätilejä – somejätti ilmoitti tehneensä virheen

Twitterin mukaan sen tarkoituksena oli lukita vain sellaiset käyttäjätilit, joiden kuvissa näkyy natseihin ja holokaustiin liittyviä keltaisia tähtiä.

Sosiaalisen median alusta Twitter lukitsi alkuviikosta useita käyttäjätilejä, joiden profiilikuvassa näkyi Daavidin tähti. Daavidin tähti on juutalaisuuden keskeisin symboli.

Asiasta uutisoivat esimerkiksi The Jerusalem Post ja brittilehti Daily Mail.

Twitter ilmoitti lukittujen käyttäjätilien omistajille, että heidän profiilikuvansa sisälsivät ”vihakuvastoa” ja rikkoivat Twitterin sääntöjä.

Useat antisemitismin eli juutalaisvihan vastaiset järjestöt nostivat asiasta metelin. Twitter avasi lukitut käyttäjätilit pian uudestaan ja julkaisi omalla tilillään selityksen. Twitterin mukaan sen tarkoituksena oli lukita vain sellaiset käyttäjätilit, joiden kuvissa oli natseihin ja holokaustiin liittyvä keltainen tähti.

Twitter totesi viestiketjussa, ettei pidä Daavidin tähteä vihakuvastona. Samassa ketjussa Twitter myös kiitti muun muassa Campaign Against Antisemitism ja Anti-Defamation League -järjestöjä siitä, että ne olivat nostaneet asian esille.

Campaign Against Antisemitism -järjestö ei ollut tyytyväinen Twitterin vastaukseen. Järjestön edustajan mukaan ainoastaan yhdessä lukittujen käyttäjätilien kuvista oli Twitterin mainitsema keltainen tähti, ja siinäkin tapauksessa profiilikuvan tarkoituksena oli selvästi palauttaa natsien käyttämä keltainen tähti juutalaisten omaan käyttöön.

Twitter puolestaan totesi, että vaikka joidenkin käyttäjätilien lukitsemisessa tapahtui virheitä, valtaosassa tapauksista käyttäjätilin lukitseminen oli perusteltua.

Jaa tämä artikkeli: