null Arkiviikon päätteeksi naimisiin? – Tikkurilan kirkossa pääsee perjantai-iltapäivisin vaivattomasti vihille 

Vantaan seurakunnat haluavat tarjota helppoja tapoja avioitua. Tästä osoituksena ovat Hääyö-tapahtumat ja Vaivattomasti vihille-konsepti.

Vantaan seurakunnat haluavat tarjota helppoja tapoja avioitua. Tästä osoituksena ovat Hääyö-tapahtumat ja Vaivattomasti vihille-konsepti.

Ajankohtaista

Arkiviikon päätteeksi naimisiin? – Tikkurilan kirkossa pääsee perjantai-iltapäivisin vaivattomasti vihille 

Hääyö-tapahtumissa on huomattu, että osa ihmisistä haluaa avioitua ilman sen kummempia järjestelyjä.

Tikkurilan kirkossa aletaan tarjota mahdollisuutta avioitua helposti, ilman ennakkovarausta, joka toinen perjantai klo 14–15 pidettävän vihkitunnin aikana. 

Esimerkiksi suositun Hääyö-tapahtuman myötä on havaittu, että valmiiksi tehdylle tilaisuudelle on tilausta. Tikkurilan kirkon Vaivattomaan vihkimiseen tullessa parilla tulee olla mukanaan ainoastaan henkilöllisyystodistukset, sormukset ja avioliiton esteettömyystodistus. Todistajat löytyvät tarvittaessa kirkolta. Vihkiminen on maksuton. Myös aiemmin maistraatissa tai Digi- ja väestötietovirastossa solmitun liiton kirkollinen siunaus on mahdollista saada.

Vihkiminen voidaan toimittaa kirkkosalissa, mutta jos niin haluaa, se onnistuu myös jossakin pienemmässä tilassa Tikkurilan kirkolla.

Pappi Jaakko Hyttinen näkee, että uudetkin palvelumuodot ovat pohjimmiltaan jatkumoa pitkille perinteille.

 – Käytäntönähän kirkossa on aina ollut, että naimisiin on päässyt tarvittavien papereiden kanssa vaikka pappilaan poiketessa. Perjantain Vaivattomissa vihkimisissä ajatuksena on, että ei tarvitse ajatella järjestelyjä, vaan kaikki on valmiina. Pari voi  piipahtaa, mutta kyseessä on yhtä kaikki aivan oikea ja virallinen vihkiminen.

Hyttinen muistelee, että vanhassa Tikkurilan kirkossa oli paljon vihkimisiä juuri perjantaisin.

– Haluamme tuoda sen mahdollisuuden takaisin. Vaivaton vihkiminen voi sopia viikonlopun alkajaisiksi, työpäivän jälkeen.

Vaivattomaan vihkimiseen ei tarvitse varata aikaa, mutta jos haluaa, niin voi varmuuden vuoksi ilmoittautua ennakkoon ma–pe klo 9–14 p. 09 8306 804 toimitusvarausten kautta. Tällöin voi samalla tiedustella, olisiko tilaisuuteen mahdollisuus saada mukaan myös kanttori. Seurakunta tarjoaa onnittelumaljat vihkiparille.

Vaivattomat vihkimiset järjestävät yhdessä Tikkurilan seurakunta ja Vanda svenska församling.

Tänä keväänä Tikkurilan kirkolla alkavat perjantaisin myös Aamukaste-tilaisuudet, jossa voidaan kastaa pieniä tai vähän isompiakin lapsia ennen tai jälkeen suositun Perhepäivän. Kasteperheelle tarjotaan 10 hengen kakku mukaan juhlakahveja varten, ja kastemekon saa tarvittaessa lainaan tilaisuuteen. Aamukaste-tilaisuuksiin on ilmoittauduttava etukäteen.

Vaivattomat vihkimiset Tikkurilan kirkossa (Asematie 12 A) perjantaisin klo 14–15. Seuraavat vihkikerrat ovat pe 23.2., 8.3. ja 22.3. Voit kysyä aiheesta lisää jaakko.hyttinen@evl.fi, p. 050 559 4781.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.