null ”En ole kuullut, että Hääyön historiassa olisi tapahtunut vastaavaa” –  Venla ja Otto-Wille Laituri karkasivat vihille häätapahtumassa, seuraavana päivänä heidän lapsensa kastettiin

Venla ja Otto-Wille Laituri pitivät Hääyö-tapahtuman tunnelmasta. ”Hääyö on täyden palvelun tapahtuma. Kaikki on ajateltu valmiiksi ja tehty helpoksi ja kivaksi”, Otto-Wille Laituri sanoo.

Venla ja Otto-Wille Laituri pitivät Hääyö-tapahtuman tunnelmasta. ”Hääyö on täyden palvelun tapahtuma. Kaikki on ajateltu valmiiksi ja tehty helpoksi ja kivaksi”, Otto-Wille Laituri sanoo.

Hyvä elämä Ajankohtaista

”En ole kuullut, että Hääyön historiassa olisi tapahtunut vastaavaa” –  Venla ja Otto-Wille Laituri karkasivat vihille häätapahtumassa, seuraavana päivänä heidän lapsensa kastettiin

Suosittu Hääyö-tapahtuma järjestetään taas Pyhän Laurin kirkossa 16.9.2022. 

Nyt jo vuoden vanha Vilja oli muutaman viikon ikäinen, kun Venla ja Otto-Wille Laituri alkoivat suunnitella ristiäisiä.

Kastekirkoksi Laiturit olivat ajatelleet Pyhän Laurin kirkkoa, mutta sopivaa kasteaikaa ei löytynyt,  joten heidät ohjattiin kysymään vapaita aikoja Tikkurilan kirkosta. Sellainen löytyi lauantaille 18. syyskuuta 2021.

Ristiäisasioita hoidellessa Venla huomasi Tikkurilan kirkon infotaululla ilmoituksen Pyhän Laurin kirkon Hääyö-tapahtumasta. Tapahtuman ajankohta sattui Viljan ristiäisiä edeltävälle illalle.

– Heitin Otolle, että pitäisikö meidän osallistua tuonne, Venla kertoo.

– Tulihan se puun takaa, kun ei ollut edes karkauspäivä, Otto-Wille sanoo.

Hän innostui heti ajatuksesta.

Pyhän Laurin kirkko, jossa Laiturit menivät naimisiin, on pariskunnan kotikirkko. 

Pyhän Laurin kirkko, jossa Laiturit menivät naimisiin, on pariskunnan kotikirkko. 

Pariskunta päätti karata vihille ja salata sen läheisiltään kastepäivään saakka.

Sitten tulikin hoppu. Ensimmäiseksi Otto-Willen piti liittyä takaisin kirkkoon. Seuraavana vuorossa olivat esteettömyystodistukset. Mieleiset sormukset oli löydettävä nopeasti, ja niihin oli hankittava kaiverrukset.

Ompelijana työskentelevä Venla halusi myös ommella itselleen puvun, joka sopisi sekä häihin että kastetilaisuuteen. Onneksi omasta kaapista löytyi Marimekon kermanvaalea, laskeutuva Apilainen-pellavakangas.

– Ompelin mekkoa ja kävin välillä sovittamassa sitä äidin luona. Nauroimme, että näyttääpä se hääpuvulta. Oli tosi vaikea pitää naimisiinmeno salaisuutena äidiltä.

Pariskunta huijasi kaksi ystäväänsä, joista toinen toimi Viljan kummina, paikalle päivää aiemmin kertomalla, että ristiäisiä edeltävänä iltana oli tarkoitus ottaa kuvia Pyhän Laurin kirkon edustalla.

– Heille selvisi parkkipaikalla, puoli tuntia ennen vihkimistä, mikä on homman nimi. Kaverilta taisi päästä pieni itku, Venla kertoo.

Erityisen lisän Laitureiden vihkitoimitukseen toi se, että heidät vihki Tikkurilan seurakunnan pappi Sanna Heikurinen, joka myös kastoi päivää myöhemmin pariskunnan lapsen.

– En ole kuullut, että Hääyön historiassa olisi tapahtunut vastaavaa, Heikurinen sanoo. 

Yleensä vihkipappia ei ole mahdollista valita Hääyö-tapahtumassa. Koska kastejuhla oli jo sovittu, ja Heikurinen sattui toiminaan yhtenä Hääyön pappina, asia pystyttiin järjestämään.

– Näen tässä mielenkiintoista symboliikkaa. Laiturit menivät naimisiin heille tärkeässä kirkossa, joka sattuu olemaan pääkaupunkiseudun vanhin kirkko.

– Seuraavana päivänä heidän lapsensa kastettiin pääkaupunkiseudun uusimmassa kirkossa, josta toivottavasti tulee tärkeä kirkko myös hänen ikätovereilleen, Heikurinen kertoo.

Ristiäisissä Heikurinen paljasti hääuutisen juhlavieraille.

– Kuului ihastuneita huokauksia, kun pappi sanoi kasteen jälkeen, saanko esitellä teille tuoreen aviopari Laiturin, Venla kertoo.

Venlan ja Otto-Willen mielestä kirkkohäillä on usein kallis maine. Pyhän Laurin Hääyö-tapahtuma on hyvä esimerkki siitä, että kirkkohäätkin voivat olla edulliset ja vaivattomat.

– Hääyö on täyden palvelun tapahtuma. Kaikki on ajateltu valmiiksi ja tehty helpoksi ja kivaksi, Otto-Wille sanoo.

Toki Hääyöhönkin voi laittaa aikaa ja rahaa omien mahdollisuuksien ja toiveiden mukaan.

– Itse panostin kukkiin ja kävin laittamassa kiharat kampaajalla, Venla kertoo. 

Hääyö-tapahtuman letkeä mutta juhlallinen henki miellytti molempia.

– Pyhän Laurin kirkolla oli hieno tunnelma: pimeä syysilta ja samanhenkistä porukkaa, Otto-Wille kertoo.

– Kaikki olivat lähteneet heittäytymään samalla tavalla tapahtumaan. Siellä näkyi vain onnellisia ja iloisia kasvoja. Kaikki toivottivat tsemppiä ja onnea toisilleen, Venla lisää.

Vihkitoimituksen jälkeen Laiturit ystävineen ajoivat läheiselle grillille ja juhlistivat häitä makkaraperunoilla ja isolla hampurilaisella. Kotona seurue nosti lasilliset kylmää samppanjaa juhlan kunniaksi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.