null Valoa jouluun! − Espoon ja Vantaan seurakunnat jakoivat 9 500 heijastinta pääkaupunkiseudun aamuliikenteessä

Kivistö-pappi Oili Karinen jakoi heijastimia ja Kivistön kirkon kuorolaiset Timo Hupponen ja Kirsti Laasasenaho lauloivat ihmisille joululauluja.

Kivistö-pappi Oili Karinen jakoi heijastimia ja Kivistön kirkon kuorolaiset Timo Hupponen ja Kirsti Laasasenaho lauloivat ihmisille joululauluja.

Ajankohtaista

Valoa jouluun! − Espoon ja Vantaan seurakunnat jakoivat 9 500 heijastinta pääkaupunkiseudun aamuliikenteessä

Aikaisempina vuosina on jaettu piparkakkuja. Korona-aikana jaetuilla Jouluradion heijastimilla seurakunnan halusivat tuoda ihmisille jouluiloa.

Pääkaupunkiseudun seurakunnat ovat viime vuosina ilahduttaneet työmatkalaisia yllätystempauksella joulunajan alun aamuliikenteessä. Aluksi jaettiin joulupipareita, viime vuonna Jouluradion kasvomaskeja ja tänä aamuna Jouluradion heijastimia.

Espoon seurakunnat jakoivat yhteensä 5 500 heijastinta juna- ja metroasemilla ja bussipysäkeillä tai niiden tuntumassa. Vantaan seurakunnilla oli jaossa 4 000 heijastinta juna- ja bussiasemilla. Helsingin seurakunnat eivät tällä kertaa jakoon koronasyistä osallistuneet.

Tempauksen tarkoituksena on tuottaa iloa mukavan ja käytännöllisen tuotteen muodossa. Heijastin tuo kantajalleen turvaa ja suojaa sekä valon pilkahduksen pimeänä aikana.

Vantaalla Kivistön asemalla heijastimia jakamassa olivat Vantaankosken seurakunnan työntekijät ja vapaaehtoiset. Kaksi Kivistön kirkon kuorolaista lauloi joululauluja. Rautatieasemalle on kolme sisäänkäyntiä ja lisäksi bussipysäkki ja niiden luona saatiin jaettua kaikki mukana olleet 500 heijastinta.

– Päivä alkoi mukavasti. Iloiset ihmiset kiittelivät saamistaan heijastimista. Etätyöaika näkyi siinä, että enemmänkin olisi porukkaa voinut olla liikkeellä, mutta tosiaan kaikki heijastimet jaettiin tunnin sisällä, kertoo Kivistön alueen pappi eli paikallisesti Kivistö-pappi Oili Karinen.

Karisen mukaan liikkeellä oli myös paljon lapsia ja nuoria, jotka käyttävät asemaa koulumatkoillaan. Heijastimet jaettiin paketeissa, joissa oli myös Kirkko Vantaalla -tarra. Tarroitus tehtiin vapaaehtoistyönä seurakunnan nuortenillassa Virtakirkossa. Myös Espoossa paketissa oli paikallinen tarra, jossa toivotettiin kolmella kielellä joulun valoa.

Jouluradio on osa Kirkko ja kaupunki -mediaa. Se on joulumusiikin äänenkannattaja eri puolilla Suomea ja myös eri puolilla maailmaa, sillä FM-lähetysten lisäksi radion eri kanavia voi kuunnella verkossa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.