null Valtaosa diakoniatyöntekijöistä uskoo eriarvoisuuden lisääntyvän, paljastaa tuore kysely

Diakoniatyöntekijät uskovat, että ahdistuneisuus ja toivottomuus yleistyvät.

Diakoniatyöntekijät uskovat, että ahdistuneisuus ja toivottomuus yleistyvät.

Ajankohtaista

Valtaosa diakoniatyöntekijöistä uskoo eriarvoisuuden lisääntyvän, paljastaa tuore kysely

Diakoniatyöntekijät pelkäävät, että toimeentulotukea saavien määrä ja asunnottomuus kasvavat hallituksen suunnittelemien toimien seurauksena.

Evankelis-luterilaisen kirkon diakoniatyöntekijät ovat huolissaan haavoittuvassa elämäntilanteessa olevien ihmisten tilanteesta ja tulevaisuudesta. Asia käy ilmi diakoniatyöntekijöille suunnatusta kyselystä.

Kirkkohallituksen Diakonia ja yhteiskunta -yksikön asiantuntijat tekivät diakoniatyöntekijöille kyselyn lokakuun lopussa. Vastaukset annettiin anonyymisti. Kyselyllä haluttiin tuoda näkyväksi diakoniatyöntekijöiden hiljaista tietoa haavoittuvassa elämäntilanteessa olevien arjesta.  

Kyselyyn vastanneista diakoniatyöntekijöistä yli 90 prosenttia arvioi mielenterveysongelmien ja toimeentulotukiasiakkaiden määrän ja eriarvoisuuden lisääntyvän tulevaisuudessa. 

Diakoniatyöntekijät näkevät köyhyyden aiheuttavan vakavia yhteiskunnallisia ongelmia, kuten levottomuutta, väkivaltaa ja rikollisuuden lisääntymistä. Erityisesti diakoniatyöntekijät kantavat huolta lapsista. 

– Diakoniatyöntekijät pelkäävät, että nyt tehtävien leikkausten kustannukset ovat suuremmat kuin niillä aikaansaadut säästöt, asiantuntija Tiina Saarela sanoo Kirkkohallituksen tiedotteessa.

Diakoniatyöntekijät ennakoivat, että toimeentulotukea saavien määrä ja asunnottomuus kasvavat hallituksen suunnittelemien toimien seurauksena. Ahdistuneisuuden, lamautumisen ja toivottomuuden uskotaan lisääntyvän sekä luottamuksen tulevaisuuteen heikkenevän. 

Diakoniatyöntekijät puhuvat erityisesti osatyökykyisten puolesta. Heidän mukaansa osa-aikatyön mahdollisuuksia pitäisi lisätä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Aloittaessaan ruoka-avun jakamisen 90-luvun lamavuosina kirkko päätti, että sen pitää yrittää vaikuttaa politiikkaan

Ajankohtaista

Kirkko vastasi 1990-luvun lamaan uusilla diakonian muodoilla ja poliittisella vaikuttamisella. Nyt se hakee rooliaan taantuman ja vähäosaisiin kohdistuvien leikkausten keskellä.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.