null Vanhankirkon julkisivua kunnostetaan kesän aikana noin miljoonalla eurolla

Helsingin keskustassa sijaitseva Vanhakirkko on 195-vuotias.

Helsingin keskustassa sijaitseva Vanhakirkko on 195-vuotias.

Ajankohtaista

Vanhankirkon julkisivua kunnostetaan kesän aikana noin miljoonalla eurolla

Suosittu vihkikirkko on korjaustöiden aikana käytössä normaalisti.

Helsingin Vanhassakirkossa aloitetaan toukokuussa julkisivuremontti, joka jatkuu koko kesän. Työ käsittää kirkon julkisivujen, katon, tornin, ikkunoiden, ovien ja sokkelin maalaus- ja kunnostustyöt sekä ristin kultauksen.

Helsingin yhteinen kirkkoneuvosto on valinnut urakan toteuttajaksi Veljekset Lehtinen Maalausliike Oy:n. Korjaustöiden kustannukset ovat noin 970 000 euroa.

Kirkko on korjaustöiden aikanakin käytössä normaalisti. Hääparien tosin kannattaa varautua siihen, että jos kirkon portailla haluaa valokuvata, kuvissa saattaa näkyä esimerkiksi rakennustelineitä.

Helsingin seurakuntien kiinteistöjohtaja Kai Heinonen kertoo, että Vanhaankirkkoon suunnitellaan lähivuosina myös muutostöitä sisätiloihin. Kyse on siitä, että tiloista halutaan tehdä nykyistä monikäyttöisemmät.

– Mahdollisesti se tarkoittaa työpisteiden lisäämistä kryptaan. Koska kirkko on suojeltu, muutokset täytyy harkita ja suunnitella huolellisesti, Heinonen sanoo.

Hänen mukaansa sisätilojen muutostöistä päätetään ensi vuonna. Niiden kustannuksia ei ole vielä arvioitu.

Helsingin keskustassa niin kutsutussa Ruttopuistossa sijaitseva Vanhakirkko on Carl Ludvig Engelin suunnittelema. Vuonna 2026 kirkko täyttää 200 vuotta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.