null Vantaan seurakunnat auttaa Syyriaa ja Haitia 60 000 eurolla

Kirkon Ulkomaanapu auttaa sodasta kärsiviä Homsissa Syyriassa. Kuva: Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanapu auttaa sodasta kärsiviä Homsissa Syyriassa. Kuva: Kirkon Ulkomaanapu

Ajankohtaista

Vantaan seurakunnat auttaa Syyriaa ja Haitia 60 000 eurolla

Haitia autetaan toipumaan hurrikaanista, Syyriassa tehdään työtä rauhan puolesta.

Syyriaan ohjataan 20 000 euroa Suomen Lähetysseuran ja 20 000 euroa Kirkon Ulkomaanavun kautta. Haitia tuetaan Kirkon Ulkomaanavun kautta. Avustuksista päätti Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto 9.11.

Syyrian sota on jatkunut vuodesta 2011. Siinä on kuollut lähes 430 000 ihmistä. Kuusi miljoonaa on paennut maan rajojen ulkopuolelle ja maan sisällä on toiset kuusi miljoonaa pakolaista.

Suomen Lähetysseura pyrkii luomaan Syyriassa edellytyksiä rauhalle tukemalla ruohonjuuritason työtä rauhan puolesta. Kirkon Ulkomaanapu antaa ruoka-apua ja tukee lasten koulunkäyntiä Aleppossa ja muilla sodasta eniten kärsineillä alueilla yhteistyökumppaninsa International Ortodox Christian Charities -järjestön kautta.

Haitiin iskenyt hurrikaani on suurin humanitaarinen katastrofi vuoden 2010 maanjäristyksestä toipuvassa maassa. Kirkon Ulkomaanapu antaa hätäapuna ruokaa ja perustarvikkeita sekä auttaa menetettyjen koulutarvikkeiden korvaamisessa. Lisäksi annetaan psykososiaalista tukea lapsille.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

”Syyrialaiset eivät ole luopuneet toivosta” – sitä tuo pääkaupunkiseudun seurakuntien tuki koulunkäyntiin

Ajankohtaista

Syyrian sota on kestänyt yli kymmenen vuotta. Noin 400 000 ihmistä on kuollut, neljä viidestä elää köyhyysrajan alapuolella ja pakolaisia on miljoonia.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.