null Vantaan seurakunnat myönsi 30 000 euroa katastrofiapuun

Ihmiset jonottavat Kirkon Ulkomaanavun järjestämään vesipisteeseen Rwamwanjen kylässä Ugandassa. Kuva on otettu 3. kesäkuuta.

Ihmiset jonottavat Kirkon Ulkomaanavun järjestämään vesipisteeseen Rwamwanjen kylässä Ugandassa. Kuva on otettu 3. kesäkuuta.

Ajankohtaista

Vantaan seurakunnat myönsi 30 000 euroa katastrofiapuun

Tuki jaetaan Kirkon Ulkomaanavun ja Suomen Lähetysseuran kautta.

Maailmanlaajuinen koronapandemia on mullistanut humanitaarisen avun tarpeen. Pandemian vaikuttaa kaikkein heikompiosaisten ihmisten elämään ja selviytymiseen. Monet heistä elävät viruksentorjunnan kannalta hyvin hankalissa olosuhteissa, joissa apua tarvitsevia oli jo entuudestaan paljon.

Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto myönsi ulkomaista katastrofiapua Kirkon Ulkomaanavun ja Suomen Lähetysseuran kautta. Kummallekin toimijalle myönnettiin 15 000 euroa.

Kirkon Ulkomaanapu pyrkii estämään viruksen leviämisen erityisesti pakolaisasutusalueilla valistamalla ihmisiä taudista ja kouluttamalla opettajia, koulukomiteoita ja yhteisötyöntekijöitä koronavirukselta suojautumisessa.

Kouluille ja pakolaisille jaetaan muun muassa saippuaa, käsidesiä, desinfiointiaineita ja ämpäreitä. Valistustyötä tehdään radion, tekstiviestien ja megafonien avulla sekä järjestämällä tiedotustilaisuuksia ja koulutuksia. Ulkomaanapu tekee tätä työtä Ugandassa, Syyriassa, Etelä-Sudanissa, Somaliassa, Keniassa, Nepalissa ja Kambodžassa.

Suomen Lähetysseura on aloittanut uusia hankkeita Zimbabwessa, Nepalissa, Etiopiassa, Palestiinassa, Kiinassa ja Tansaniassa. Hankkeilla tuetaan terveydenhuoltoa ja tarjotaan köyhille ja syrjityille ihmisille hygieniatarvikkeita, psykososiaalista tukea, ruoka-apua sekä luotettavaa tietoa koronaviruksesta ja hygienian tärkeydestä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Vantaan seurakunnilta apua Kambodžan tulvauhreille

Ajankohtaista

Yhteinen kirkkoneuvosto myönsi yhteensä 30 000 euroa katastrofiapua useaan eri kohteeseen Suomen Lähetysseuran kautta.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.