null Vantaan seurakunnat irrottautuvat Palvelevasta puhelimesta

Ajankohtaista

Vantaan seurakunnat irrottautuvat Palvelevasta puhelimesta

Ratkaisua perustellaan soittomäärien vähenemisellä ja toiminnan raskaudella.

Vantaan yhteinen kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 12. kesäkuuta irtisanoa pääkaupunkiseudun Palvelevan puhelimen sopimuksen. Vantaan seurakunnat irrottautuvat sopimuksesta heinäkuun alussa vuonna 2020.

Jatkossa tarkoituksena on kehittää ihmisten hätään vastaavia palveluita yhteistyössä toisten seurakuntayhtymien ja muiden toimijoiden kanssa.

Aikaisemmin myös Espoon seurakuntayhtymä on irrottautunut Palvelevan puhelimen yhteistyösopimuksesta. Espoon yhteistyösopimus päättyi vuoden 2018 lopussa.

Palvelevan puhelimen heikkouksiksi on nähty soittomäärien väheneminen, toiminnan rakenteellinen raskaus ja erilaisten auttavien puhelimien runsaus.

Viime vuosina pääkaupunkiseudun seurakuntien keskusteluapua on pyritty kehittämään entistä tavoittavammaksi. Samalla on pyritty siihen, että Palvelevan puhelimen päivystys tehtäisiin entistä enemmän vapaaehtoistyönä, jolloin kustannukset vähenisivät.

Espoon ja Vantaan seurakuntayhtymät katsovat, että kehittämistyö ei ole saavuttanut tavoitteita. Vantaan seurakunnat eivät myöskään olleet valmiita lisäämään päivystysvuorojen määrää Espoon jäätyä pois yhteistyöstä.

Vantaan kirkkoherrojen mielestä keskusteluavun kehittämiseksi tulisi aloittaa ulkopuolisen tahon vetämä palvelumuotoiluhanke. Uudistusta tulisi kehittää yhdessä Espoon ja Helsingin seurakuntien kanssa.

Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakuntayhtymillä on ollut sopimus pääkaupunkiseudun Palvelevan puhelimen toiminnasta ja kustannusten jakamisesta vuoden 1995 alusta lähtien.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.